Sakin Şehir Halfeti Turizimde Hedef Büyüttü

Sakin Şehir Halfeti Turizimde Hedef Büyüttü

Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesince 2013 yılında 'sakin şehir' ağına dâhil edilen Şanlıurfa´nın Halfeti ilçesi, özellikle hafta sonları günlük 10 binin üzerinde yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapıyor.

GAPGündemi Gazetesi

Güneydoğu bozkırının ortasında olmasına rağmen Birecik Baraj Gölü sayesinde sahil kenti görünümüne sahip olan Şanlıurfa´nın Halfeti ilçesi, yapılan çalışmalar sayesinde adeta ziyaretçi akınına uğruyor.

Baraj nedeniyle bir bölümü sular altında kalan, sakin ve huzur veren özelliğiyle Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesinin 2013 yılında 'sakin şehir' ağına dâhil ettiği ilçe, hafta sonları günlük 10 binin üzerinde turist ağırlıyor.

Tarihî taş evleri ve doğal güzellikleriyle Güneydoğu´nun 'saklı cenneti' olarak da adlandırılan ilçe, Türkiye´nin farklı kentlerinden gelenlerin yanı sıra yabancı turistlerin de ilgi odağı oluyor. Bir dönem bölgede yaşanan olumsuzluklar nedeniyle turizmin sekteye uğradığı ilçeye gelen ziyaretçiler, büyük bölümü sular altında kalan 'batık kenti' tekne turuyla geziyor. Tur sırasında birçok medeniyete ev sahipliği yapan Rumkale´yi de görme fırsatı bulan turistler, bozkırın ortasında farklı atmosfere tanıklık ediyor.

İlçede su altında kalan caminin minaresi ve terk edilmiş eski yapıların bulunduğu Savaşan Mahallesi ilgi gören yerler arasında bulunuyor. Bir kısmı su altında kalan Ulu Cami´yi gezenler, dünyada sadece burada yetişen 'karagül'ü sahildeki seralarda görebiliyor. Turizm alanında belediyenin yürüttüğü çalışmalar ziyaretçilerce de memnuniyetle karşılanırken, ilçedeki otellerin ise tamamen dolu olduğu öğrenildi. Halfeti´de özellikle hafta sonları neredeyse yer bulmak imkânsızlaşırken, yaşanan bu durum turizmcinin yanı sıra esnafın da yüzünü güldürüyor. Geçen sezon 500 bin kişinin ziyaret ettiği Halfeti, bu yıl ise sadece 1,5 ayda yaklaşık 400 bin kişiye ev sahipliği yaptı. İlçenin 2018 yılında bir milyon ziyaretçi rakamını aşıp rekor kırması bekleniyor.

'Artık İnsanlar 2-3 Gün Geçirmek İçin Geliyorlar'

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname kapsamında Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Halfeti Kaymakamı Şeref Albayrak yaptığı açıklamada, sakin şehirde turizm sezonunun dolu dolu yaşandığını belirterek, çalışmalarının karşılığını aldıkları için mutlu olduklarını söyledi. Geçen yıl ziyaretçi anlamında istedikleri rakamlara yaklaştıklarını aktaran Albayrak, bu yıl ise hedeflerinin üstüne çıkmayı arzuladıklarını anlattı. 

Albayrak, insanların farklı bir ortamda huzur bulmak için ilçeye geldiğini ve birbirinden lezzetli yemekleri tadabildiğini dile getirerek şöyle konuştu: 'Turizm anlamındaki bazı olumsuzluklar nedeniyle önceden ziyaretçiler buraya günübirlik gelip, yemek yemeden ilçeden ayrılırlardı. Bunun önüne geçmek için tekne turları ve restoranlarda birtakım uygulamalar yaptık. Tekne turlarını sıraya koyduk ve bu sayede hem misafirlerimiz hem de esnafımız rahatlamış oldu. Ziyaretçiler özellikle yemek fiyatlarının yüksek olmasından şikâyetçiydi. Bunu ortadan kaldırmak için ´menü tahtası´ hazırladık ve tüm işletmelere menü zorunluluğu getirdik. İnsanlar bu sayede ne ödeyeceklerini önceden öğrenmiş oldu. Artık insanlar burada 2-3 gün geçirmek için geliyorlar. Hafta sonları hem restoranlar hem tekneler hem de oteller tamamen doluyor. Bu anlamda mutluyuz. 2017 sezonunda 500 bin ziyaretçi ağırlamıştık. Bu yıl ise sadece nisan-mayıs aylarında bu rakama ulaştık. İnşallah yılsonuna kadar ziyaretçi anlamında rekor kırmış olacağız. Yürüteceğimiz çalışmalarla Halfeti´yi turizmin lokomotifi yapmak istiyoruz.'

'GAP Turlarının Yüzde 95´inde Halfeti Var'

Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Müslüm Çoban ise Şanlıurfa´nın yanı sıra Diyarbakır, Mardin gibi Güneydoğu´daki tüm illerde turizm sezonunun çok iyi devam ettiğini hatırlattı. Bölgedeki otellerde şu an boş yer bulmanın imkânsızlaştığını vurgulayan Çoban, bunun olumlu ve sevindirici bir durum olduğunu ifade etti.

Çoban, bu yıl turist sayısında rekor kırmayı hedeflediklerini dile getirerek şunları kaydetti: 'Şanlıurfa´da turistleri çeken birçok nokta var, bunlardan biri de doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Halfeti ilçesi. Birkaç yıl önce yaşanan olumsuzluklardan dolayı turizmde sıkıntılar da yaşandı. Ancak 2017 yılında çok şükür turizm toparlanma aşamasına geldi. Bu seneki hedefimiz 1 milyon turist. İnşallah şimdiden yavaş yavaş bu hedefe yaklaşıyoruz. GAP turlarının yüzde 95´inde Halfeti var. Şimdiye kadar yaklaşık 400 bin civarında turist ilçeyi ziyaret etti.'(GAPGündemi Gazetesi-GAPGündemi Gazetesi-Şanlıurfa- 14.05.2018)



Türk savunma sanayisi 10 yıla 13 havacılık motoru sığdırdı

Türkiye'nin havacılık motorlarında lider şirketi TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI), yaklaşık 10 yıllık dönemde 12 milli, 1 yerli olmak üzere 13 motora imza attı.

Teknoloji

Bayraktar AKINCI ASELFLIR-500 ile hedefi başarıyla vurdu

Bayraktar AKINCI, Aselsan tarafından milli olarak geliştirilen ASELFLIR-500 Elektro-Optik Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi’ni kullanarak deniz üstünde seyreden Albatros İDA’yı başarıyla imha etti.

Teknoloji

Sibergöz-12 operasyonlarında 75 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde eş zamanlı düzenlenen Sibergöz-12 operasyonlarında 75 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

Teknoloji

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Gezeravcı'nın 9 Ocak'ta uzaya gönderilmesi planlanıyor

Türkiye’nin ilk uzay yolcusunun, 9 Ocak 2024'te uzaya gönderilmesi planlanıyor.

Teknoloji

STK’LAR YILDIZ HOLDİNG’TE BULUŞTU

Ukrayna: Rusya, başkent Kiev'e seyir ve balistik füzelerle saldırdı

Rus istihbaratı: Fransa, ilk etapta 2 bin askeri Ukrayna'ya göndermek için hazırlık yapıyor

Erdoğan'ın iftar yemeğinde sarf ettiği cümle Yunanistan'da tepkiyle karşılandı! Hükümete çağrı yaptılar

MİT PKK'nın sözde İran sorumlusunu Kandil'de etkisiz hale getirdi

Katillerin gözü döndü! İsrail’den Şifa Hastanesi’ne katliam gibi baskın: Sivilleri acımadan öldürdüler

Uzman isim Türkiye'nin rolünü anlatarak uyardı! Karadeniz'i bekleyen büyük tehlike

Pakistan'dan Afganistan'a hava saldırısı!

Rusya'da seçim: Dünya Putin'i protesto ediyor

Bayraktar AKINCI'dan İHA-230 füzesiyle çifte atış

Türkiye ve Irak'tan ortak bildiri

ABD uçağından görünen detay! Filistin topraklarına alçak imza

Rusya’da kritik seçim! Halk sandık başında: Putin yeniden mi geliyor?

YILDIZ HOLDİNG’İN KONUŞAN YAZILAR SERGİSİ ANKARA’DA

Zelenskiy, Ukraynalıların Rusların Avrupa'ya geçişini engellediğini söyledi

Altay: Konya Türkiye Yüzyılı’nda ülkemizin teknoloji üssü olacak

Türk savunma sanayisi 10 yıla 13 havacılık motoru sığdırdı

BAŞKANIMIZA TÜRK DÜNYASI ÖDÜLÜ

İsrail-Hamas savaşında son durum... ABD'nin İsrail taktiği deşifre oldu! Washington Post yazdı: Kongre resmen bypass edilmiş!

Atlantik Konseyi'nden çarpıcı Türkiye analizi: Avrupa'nın güvenliğini sağlama fırsatı var

Dışişleri İsrail'in Batı Şeria'daki işgal planına sert tepki: Bu eyleme derhal son verilmelidir

Ermenistan-Rusya krizinde son nokta: Paşinyan muhafızların geri çekilmesini istedi

İsrail bunu da yaptı! Yüzlerce Filistinlinin toplu defnedildiği mezarlığa bomba yağdırdılar

Hamas: İsrail taleplerimizi kabul ederse 6 haftalık ateşkes 24 ila 48 saat içinde başlar

İsrail ordusu, bir kez daha Gazze'de insani yardım bekleyenlere saldırdı

HOCALI SOYKIRIMI YENİ YÜZYIL’DA KONUŞULDU

İsrail resmen ateşle oynuyor: IDF 'katliam planını' sundu! ABD askeri İsrail elçiliğinin önünde kendisini yaktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, savunma sanayi alanında adeta destan yazıyor

YAPAY ZEKA FIRSAT MI, TEHDİT Mİ

BM: İsrail'in saldırıları ve yetersiz yardım nedeniyle Gazze'de kıtlık an meselesi

Yükleniyor