Siyah İnciler & Pax Americana!

Siyah İnciler & Pax Americana!

Sarı ırkın sömürüldüğü gerçeği, kas yapılarının uygun olmadığı için maden ocaklarında değil, topraklarda köle gibi çalıştırıldığı gerçeği yılların getirdiği backraund esaslı hümanizmden uzak Darwin´in anlattığı 'ins

 

Deniz Üzüm - Araştırmacı

5 asır önce sadece 'Kızılderililerin' yaşadığı topraklarken, Kristof Kolomb tarafından keşfedilen ABD, 18. yüzyıl ortalarında, 13 tane koloniyle temelleri oluşturulan göçmenler topluluğudur. Yani ulus devleti olmaktan ziyade, toplama milletler topluluğudur. Altı yıl süren savaş sonunda, bu koloni güçleri tarafından yenilgiye uğratılan İngiltere, geri çekilmiş ve koloniler 1783 yılında Paris antlaşmasıyla bağımsızlıklarını ilan ederek; bugün 50 eyaletten oluşan Amerika Birleşik Devletleri´ni kurmuşlardır.

I. ve II. Dünya Savaşı sırasında gösterdiği başarı sonrası, 20. yüzyılda dünyanın süper gücü haline gelen ABD, şu günlerde Amerikan rüyasından planlı bir hareketlilikle, Amerikan kabusu kategorisinde tüm dünyayı tedirgin eden 'Yeni Dünya Kurulum Esaslı' seçim arifesi karmaşalarıyla, kafaları kurcalamaktadır. Korona günleri ve silkelenme operasyonuyla birlikte toksin dolu kafa içi soruları örneklemek gerekirse; siyah öfkeden-renklerin dansına, Amerikalıların genine işlemiş ırkçılık patolojisiyle devam eden 'Black Lives Matter' sloganıyla yapılan protestolar, Trump´ı köşeye sıkıştırma operasyonundan mı ibaret? Global çete işin neresinde? ABD gerçek anlamda güvende mi? Evanjelistler ülkenin ne kadarını ele geçirdi? Ülkemizdeki Fetö davası, paralel devlet yapılanmasının bir benzerini Amerikalılar şu an kendileri için sorguluyorlar.

Evanjelistlerin 'Tanrıyı kıyamete zorlama” teorisi muvaffakiyetle sonuçlanabilecek mi? Ya her geçen gün hızla büyüyen ve bugün 100 Milyon kitleye sahip Armageddon ve Mesih inancı olan bu insanların, kilisede 'Rab dön, yapamıyoruz' diye dualar etmesine ne demeli! Batılıların, “Determinizm” dediği 'sebep-sonuç ilişkisi” bizim literatürümüzde mutlak bir değer değil çünkü Allah bir şeyi dilediği zaman “OL” der ve o şey olur, 'KÜN FE YEKÜN'. FİRAVUN´da ilahlık taslamıştı ama bugün cesedi Londra British müzesinde iki büklüm secde eder vaziyette sergilenmektedir.

 

Siyah İncilerin ABD ile Sınavı:

ABD, ülkeyi anayasayla yöneten bir başkanın, seçimle iş başına geldiği ilk modern demokratik cumhuriyet ve bu manada Fransız Devrimi´nin de öncüsüdür. Bu sözde ilkler 18. yüzyıl dünyasında; eşitlik, insan hakları, adil yargılama ve kuvvetler ayrılığı gibi birtakım kavramların gündeme gelmesini sağlamıştır. Peki bu bağlamda bugünlerde, Floyd ile başlayan olay, Trump´ı devirebilir mi? Bu durum birilerinin olayı fırsata çevirip; insan hakları ihlâli ya da sağduyulu insanların duygularını; ideolojik, politik, kanaat farklıklarını kullanarak, insanları sokağa dökme operasyonu mu?

Irkçı politikasıyla bilinen Amerika´da, seçim arifesinde ortalığın eylemlerle ve yağmalamalarla karışması; halkın %40 kadarının Afro-Amerikalı, Meksikalı, Güney Amerikalılardan oluşması sebebiyle, silkeleme operasyonuna maruz bırakıp, kendi tabirleriyle tırnak içi pisliklerinden kurtulması, faşist beyaz adam refleksini gözler önüne serdi. 'Tek dişi kalmış canavar' olarak lanse edebileceğim ABD´nin, arka sokak ve avm´lerindeki yağmalamaların nedeni, sokaklardaki barışçıl kitleyi, korku ve öfke pandemisiyle örgütleyerek daha uzun süre sokaklarda tutmak mı? Trump, Covid-19 dan dolayı kendisine destek vermeyen evanjelistleri kazanabilme adına mı kilise önünde incili kullandı?

 

TRUMP, doğu tipi bir lider. Teolojiyi siyasette kullanmayı seven, karşıtlık üzerinden siyaset yapan ve bu karşıtlıktan beslenen bir profil örneği gösterip, eline İncili alıp ilk fırsatta kiliseye koşması, göstericileri hiddetlendiren ifadeler kullanması, kendisiyle zıtlaşan valilere parmak sallaması, onlara gözdağı vermesi onların yetkilerine müdahale edebileceği vurgularını topladığımızda, Trump´ın 'iç çatışmalarla beslenen bir lider tipi' olduğunu görüyoruz. Aynı zamanda fırsatları değerlendirip kazanç sağlamayı iyi bilen, oportünist siyasetçilerdendir.

 

1980´lerde başlayan küreselleşme, aslında siyahilerin aleyhine bir konu olmakla birlikte, dünyada adaletsizliği körükleyecek bir hikayenin başlangıcıdır. 13TH adlı belgeselde anlatıldığı gibi; 'Dünya nüfusunun %5 ini oluşturan küçük bir ülke olan ABD, dünya mahkumlarının % 25´ini barındırıyor' yani dünyadaki her 4 insandan biri özgürlükler ülkesinde mahkum. Afrika kökenli Amerikalıların toplu olarak tutuklanması, suçluya dönüştürülmesi, cezaevlerinin özelleştirilmesi kişi başına ihale yapılması, bir kişinin köle olarak tutulması 13. Madde ve dolaylı olarak anayasaya aykırı bir durum olsa da yasa boşluğundan faydalanarak, faşistlik göstergesi olarak, ABD´deki hapishane patlamasını ele alan bir belgeseldir. Ayrıca başkanlık sistemi, 'Prison Labor' yani tutuklu işgücünden faydalanma ve okyanus ötesini aşan ırkçılık kavramının tansiyonu nasıl yükselttiği gerçeğine değinen bu belgeseli izlemenizi özellikle öneririm.

 

Amerika kıtasının büyüklüğü, dünyanın karasal büyüklüğünün 1/3 kadardır. Sarı ırkın sömürüldüğü gerçeği, kas yapılarının uygun olmadığı için maden ocaklarında değil, topraklarda köle gibi çalıştırıldığı gerçeği yılların getirdiği backraund esaslı hümanizmden uzak Darwin´in anlattığı 'insanlaşamamış hayvanlar' teorisiyle birebir örtüşmektedir. Darwin aslında bildiklerine bilimsel bir anlam kazandırmak istemişti; çünkü 1700´ler artık kilise üzerine değil 'modern bilim' üzerine kuruluydu. Bilim demişken dünyada 38 gen laboratuvarından,16 tanesinin Amerika´da olduğunu biliyor muydunuz? Üstelik başka ülkelerde de Amerikan laboratuvarları mevcut. Örneğin 6 tanesi İngiltere de ve Rusya, Çin, Japonya, Güney Afrika´da 1 tanedir. Hitler, üstün insan ırkını oluşturmak için ilk gen projesini; üstün kadın ve erkek ırkını bir araya getirerek çoğaltıp, kötürüm olanları devre dışı bırakarak, hormon enzim ve vitaminlerle, iklim şartlarına, mikroba karşı dayanıklı üstün bir ırk oluşturmak üzere temellendirmişlerdi. Ancak Hitler tarih sahnesinden çekilince, bu projeyi Amerika ve İngiltere devam ettirdi. İspanyol gribi araştırmasını yapan İngilizlerdir daha sonra araştırmaları Amerika devam ettirmiştir. Hükümet kontrolünde yapamadığı genom çalışmalarını Hindistan´daki bazı laboratuvarlarda yaptırdı. Açık denizlerdeki gemiler üzerinde yapılan deneyler, önce bitki-hayvan arası karma ırklar arkasından başlatılarak, hayvan-insan arası testlerle devam ettirildi. Örneğin koyun gibi büyüyen altı ayda erginleşen, tavşan gibi üreyen yani bir defada hızlı üreyen, sincap gibi sindirim sistemine sahip birçok şeyi yiyebilen, ama insan gibi düşünebilen ve ciplerle donatılmış biyonik robotlar...Öyle ki ne İnsan ne hayvan diyebileceğimiz canlılar projesi, humonoitler, avatarlar, insana benzeyen ve üreyen canlılar...

 

Genel Bakış:

Uzayın 5G´lerle işgal edilme projesini de, hasıraltı yapmamalı! Suudi Arabistan´da yer altında 'Neom Projesi', İsrail-Amerika´nın '100 Yıl Projesi' olarak bilinen robot askerlerin yani yapay zekanın üretilmesi, 5G ve starling uydularıyla dolaşabilmeleri artık insana ihtiyaç kalmayacağı işsizliğin had safhaya varacağının kanıtı değil de nedir? Modern kölelere dönüştürülmesi planlanan insanlık nereye gidiyor?

Yaşanılan pandemiyle, bütün dünyada ekonominin bloke edilmesi şöyle dursun, çocukların okula gidemiyor olması, bu kadar binaya, öğretmene ne gerek var sorularını da şimdiden beraberinde getirmedi mi?

İnsansız hava araçlarının bugün önemli derece üstünlük sağlıyor olması, askersiz de savaş yapılabileceğinin açık kanıtı niteliğinde değil mi?

Fransa´dan sonra turizm açısından en çok ziyaret edilen ABD´de mahşerin üç atlısı; sağlık, hayvancılık ve tarım nereye doğru gidiyor? Peki ya son zamanlarda kanımızı donduran e-ticaret yoluyla insan kaçakçılığı söylemleri... Dark web ile uğraşmadan, basit bir yastığı kendi sitelerinde satışa çıkararak kendi piyasalarını 'organ kaynağı, gençlik iksiri ya da cinsel sömürü amaçlı' oluşturulduğu konuşulmaktadır. Perde arkasında bunca şey gerçekleşirken, söylenebilecek tek cümle: 'insan, bu dünyanın geri dönüşümü olmayan en zararlı atığı olarak, boşuna kovulmadı doğal yaşam alanlarından!'

 Bu nasıl bir tevarüs ki, tarih tekerrür ediyor!

Kızılderililerin soyunu tüketip, siyah derilileri köleleştirenler ve sarı ırkı sömürenler, faşizm kalesini yıkmak yerine jübileyi her seferinde tekerrüre bahşetmişlerdi. İnsanlığa son bir yüzyılda; İki dünya savaşını ve bir soğuk savaşı armağan edenler kimlerdi? Bugünlerde sermaye Asya´ya kayıyor diye fillerin savaşında, çimlerin ezilişini izliyoruz. Dünyada sürekli ücretler düşüyor, mesailer artıyor, makinelerin alanı genişliyor. Kölelik çağı yeniden başladı ya da hiç bitmedi. Bütün dünyadaki en büyük korku; işini kaybetme korkusu olmuşken, sermayedar ucuz işgücü aradıkça insanlık yok oluyor.

Tarım elverişsizliği, korona dezavantajı ve ithalat kısıtlamaları sebebiyle; YUSUF PEYGAMBER dönemindeki, buğday misali, kıtlık olaylarının yaşanması da muhtemeldir.

 

Ahir kelâm diyeceksek bu zorlu sürece; 'GALEANO Tepetaklak' kitabından alıntıyla, atıfta bulunmak isterim...

 

Yüzyıl sonundan gün batımının görünüşü

Bizi gömen ya da süren toprak zehirleniyor.

Hava yok, havasızlık var.

Yağmur yok, asit yağmuru var.

Parklar yok, park yerleri var.

Eşler yok, ortaklar var

Uluslar yerine, şirketler var.

Yurttaşlar yerine, tüketiciler var.

Şehirler yerine, yığılmalar var.

Bireyler yok, dinleyiciler var.

Gerçekler yok, reklamlar var.

Vizyonlar yok, televizyonlar var.

Bir çiçeği övmek için, 'plastik gibi' deniyor…

 

Adalet de tıpkı yılanlar gibi, yalnızca çıplak ayaklıları ısırıyor. Dünya zengin çocuklara, sanki paraymış gibi davranıyor ki onlar da paranın davrandığı gibi davranmaya alışsınlar.

 

Kaynakça:

Irkçılık Cehennemi, Mesut KARAŞAHAN

Faşizm Irkçılık Ayrımcılık, Samir AMİN

Tepetaklak-Tersine Dünya Okulu, Eduardo GALIANO

 

 

 



Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

Yapay zeka teknolojisi finans sektörünün geleceğini belirlerken yasal düzenlemelerden hayata geçen uygulamalara kadar çok sayıda yenilik hem sektöre hem de son kullanıcıya fayda sağlıyor.

Teknoloji

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

E-ticaret platformlarında etkin şekilde kullanılan ve geçen yıl 5,39 milyar dolar pazar büyüklüğüne ulaşan yapay zeka tabanlı chatbotlar, 7 gün 24 saat e-ticaret kullanıcılarının sorularını yanıtladı.

Teknoloji

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk yüksek çözünürlüklü yerli ve milli gözlem uydusu İMECE'nin uzaydaki birinci yılını tamamladığını duyurdu.

Teknoloji

Türk savunma sanayisi 10 yıla 13 havacılık motoru sığdırdı

Türkiye'nin havacılık motorlarında lider şirketi TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI), yaklaşık 10 yıllık dönemde 12 milli, 1 yerli olmak üzere 13 motora imza attı.

Teknoloji

AVRASYA BİR VAKFI BİLİM TEKNOLOJİ DERNEĞİ KONFERANSI (27 NİSAN 2024)

Üst düzey isim İstanbul'da dünyaya duyurdu! Hamas'tan İsrail'e tarihi çağrı

İlham Aliyev: Fransa, Hindistan ve Yunanistan, Ermenistan'ı silahlandırıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail ile ticaret tartışmalarına noktayı koydu: O iş bitti

ABD Başkanı Biden, İsrail ve Ukrayna'yı kapsayan 95 milyar dolarlık yardım paketini imzaladı

İsrail'in "konforlu mağduriyeti"

Meteoroloji'den 44 ile toz taşınımı uyarısı! Göz gözü görmeyecek

Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

ABD'nin Suriye'deki üssüne kamikaze İHA ve roket saldırısı düzenlendi

Zelenski: ABD yardımı, Ukrayna'nın ikinci Afganistan olmayacağının sinyalini verecek

Türkiye fırtınaya teslim! Çatılar uçtu, minareler devrildi

Netanyahu: Hamas'a yakında acı verici darbeler indireceğiz

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

AB zirvesinde Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde Kıbrıs vurgusu

Rus basınında Gazze savaşı: "Biden yönetimi Tahran'a karşı kendi ekonomik tedbirlerini hazırlıyor"

Genellikle erkeklerde görülen akciğer kanseri kadınlarda artışa geçti! İşte en önemli sebebi

Bakan Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması: Rekabet kanununda değişiklik yapılacak

Dubai'de yaşanan sel sonrası bulut tohumlama yöntemi tartışılıyor

Rusya'nın haftalardır düzenlediği en ölümcül saldırı | Can kaybı 18'e çıktı

İsrail, Lübnan'ın güney bölgelerini fosfor bombasıyla vurdu

AB liderleri İsrail'e saldırısı nedeniyle İran'a yaptırım kararı aldı

Yunan bakandan çarpıcı itiraf! Yerli savunma hamlelerine büyük övgü: Türkiye bizden çok ileride!

İsrail'in İran'ın nükleer tesislerini vurmasından endişe ediliyor

MHP lideri Bahçeli: Yeni bir dünya savaşı cinayettir

Vücutta kolay morarma o hastalığın habercisi olabilir!

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sıcaklıklar 30 derecenin üzerine çıkacak (Bu hafta hava nasıl olacak?)

TBMM açılıyor: Gündemde kripto para düzenlemesi var

Yerel seçim dünya medyasında: İstanbul 'büyük ödül', muhalefeti bekleyen tehlike

Avrupa bu itiraf ile çalkalanıyor... Polonya Başbakanı Tusk'tan savaş uyarısı: Hazır değiliz!

Yükleniyor