• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Japonya, hava ve deniz savunmasını desteklemek için askeri bütçeye 6,75 milyar dolar ekledi.

 Japonya, hava ve deniz savunmasını desteklemek için askeri bütçeye 6,75 milyar dolar ekledi.

Japonya , Çin ve Kuzey Kore´nin oluşturduğu tehditler konusunda daha fazla endişe duymaya başladıkça, hava ve deniz savunmasını desteklemek için ivediyle zaten rekor düzeyde olan yıllık askeri harcamalarına 6.75 milyar dolar eklemeyi planl?

 

Başbakan Fumio Kishida´nın hükümeti Cuma günü ek bütçenin bir parçası olarak harcamayı onayladı. Savunma harcamalarına yapılan bu tür eklemeler yaygın olsa da, Japonya Savunma Bakanlığı´na göre milletvekillerinden onay istenecek olan 774 milyar yen, şimdiye kadarki en büyük miktar.

Savunma Bakanlığı harcama teklifinde, 'Japonya çevresindeki güvenlik ortamı benzeri görülmemiş bir hızda kötüleşirken, acil görevimiz çeşitli projelerin uygulanmasını hızlandırmaktır.' Dedi.

 

Çin´in Tayvan üzerindeki artan baskısı Japonya´da gerginliğe neden oluyor çünkü Pekin´in adayı kontrol etmesi Çin kuvvetlerini kendi topraklarının yaklaşık 100 kilometre (62 mil) yakınına getirecek ve Japonya´ya petrol ve diğer malları sağlayan önemli deniz ticaret yollarını tehdit edecek. Ayrıca Çin´e batı Pasifik´e sınırsız erişim için üsler sağlayacaktır.
 
Kishida hükümeti tarafından Cuma günü onaylanan ek harcama planı, savunma müteahhitlerine, mali durumlarına zarar veren koronavirüs pandemisi kesintileriyle başa çıkmalarına yardımcı olacak ekipman için ön ödemeleri de içeriyor.
31 Mart´a kadar olan yıl için onaylanan savunma harcamaları ile birlikte önerilen ek harcama, Japonya´nın GSYİH´sının yaklaşık %1.3´üne denk geliyor.


17° / 12.6°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor