Tarih: 07.07.2021 09:18

AB Dönem Başkanı: Türkiye, Akdeniz´in en önemli aktörlerinden biri haline gelmektedir

Facebook Twitter Linked-in

 

Avrupa Birliği dönem başkanlığını 1 Temmuz´da Portekiz´den devralan Slovenya´nın başbakanı Janez Jansa, 'Türkiye, Akdeniz´in en önemli aktörlerinden biri haline gelmektedir' ifadelerini kullandı.

Slovenya Başbakanı Janez Jansa, Avrupa Parlamentosu´nun, Fransa´nın Strazburg kentinde düzenlenen genel kurul oturumunda, ülkesinin 6 aylık Avrupa Birliği (AB) dönem başkanlığındaki öncelikleri konusunda konuşma yaptı.

Türkiye ve Rusya ile AB arasındaki uzun vadeli ilişkileri tanımlamak gerektiğini belirten Jansa, 'Türkiye, Akdeniz´in en önemli aktörlerinden biri haline gelmektedir' ifadelerini kullandı.

Janez Jansa, Kovid-19 salgını nedeniyle hazırlanan AB kurtarma paketiyle AB´nin stratejik özerkliğine öncelik vereceklerini söyledi.

Batı Balkanlar´a odaklanacak

Jansa, dış politikada AB ile Batı Balkanlar arasındaki ilişkiye odaklanacaklarını, ekim ayında Slovenya´da AB ile Batı Balkan ülkeleri arasında zirve toplantısı düzenleyeceklerini bildirdi. AB´nin genişlemesinde bazı zorluklar bulunduğunu kaydeden Jansa, 'Amacımız Batı Balkan ülkeleri için AB perspektifini canlandırmaktır' dedi.

Jansa, 'Batı Balkanlar´a yönelik biz adım atmazsak bu adımları farklı çıkarları ve değerleri olan başkaları atar' diye ekledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —