Perşembe günü, Hazine Bakanlığı şirketleri ABD vatandaşlarının hisse alıp satmasını yasaklayarak şirketleri yatırım hariç tutma listesine koydu.
DJI´ın drone teknolojisinin Çin´deki Uygur Müslümanlarını gözetlemek için kullanıldığı iddia edildi.
Bununla birlikte, DJI halka açık bir şirket olmadığı için yasak büyük ölçüde semboliktir.
ABD´deki tüketiciler, DJI drone´larını satın almaya ve kullanmaya devam edebilir.
2020´de Ticaret Bakanlığı, ABD şirketlerinin Savunma Bakanlığı tarafından ulusal güvenlik tehdidi olarak değerlendirilen DJI´ye ürün ihraç etmelerini yasakladı.
Göre Reuters haber ajansı, New York polis de dahil olmak 900´den fazla ABD kamu güvenliği kurumları DJI ürünlerini kullanın.
Ulusal Park Servisi, Kaliforniya´daki orman yangınlarıyla mücadeleye yardımcı olmak için DJI dronlarını kullandı.
Drone Industry Insights´a göre, şirket geçen yıl ABD´de tüketici drone´larında %80´e yakın pazar payına sahipti.
Telekom devi Huawei, Trump yönetimi tarafından dayatılan ve ABD şirketlerinin onunla iş yapmasını engelleyen ABD ticaret hariç tutma listesinde kalmaya devam ediyor.
Yaptırımlar hafifletilebilir
DünyaABD Başkanı Donald Trump, Rusya'nın barış için büyük tavizler verdiğini söyledi. Trump, "savaşı durdurup Ukrayna'nın tamamını ele geçirmemesini", barış anlaşmasına giden yolda büyük bir taviz olarak nitelendirdi.
DünyaABD ile Çin arasındaki ticaret savaşında tansiyonun düştüğüne dair karmaşık mesajlar geliyor. ABD Başkanı Trump, taraflar arasında görüşme gerçekleştiğini öne sürerken, Çin cephesinden gelen açıklamalar bu iddiaları yalanladı.
DünyaABD Başkanı Donald Trump'ın göreve gelmesinden itibaren gümrük tarifeleri ve dünyada ticaret politikalarına ilişkin giderek artan belirsizlikler, küresel ekonomide bu yıl resesyon yaşanabileceğine ilişkin endişeleri artırdı.