10073%1,25
39,85% 0,10
46,96% 0,01
4278,70% 1,21
6644,83% 0,00
Rus milyarder Roman Abramoviç´in, Batılı ülkelerin Ukrayna Savaşı sonrası Rus oligarklara uyguladığı yaptırımlardan kaçmak için tüm yatlarını Türkiye´ye getirdiği ortaya çıktı.
‘Luxury Launches´ adlı internet sitesinin haberine göre, geçen bahar aylarında Türk karasularını sakin liman olarak seçen Abramoviç, devasa büyüklükteki ‘Eclipse´ ve ‘Solaris´ adlı yatlarını Ege denizine aktardı. Önceki günlerde ise Abramoviç´e ait olduğu tahmin edilen 67 metre uzunluğundaki ‘Garcon´ ve 55 metre uzunluğundaki ‘Halo´ adlı yatlar da Göcek açıklarında görüldü.
Habere göre, böylece Roman Abramoviç tüm Yat filosunu Türkiye´ye aktarmış oldu. Ege kıyılarına yeni demir atan ‘Garcon´ yat, su sporları için gezici bir merkez olarak da kullanılıyor.
‘Halo´ adlı yat ise VIP tur teknesi olarak kullanılıyor. İddiaya göre Abramoviç, bu yatı tanıdıklarına kullanmaları için veriyor. Abramoviç´in Atlantik´teki adalardan Türkiye´ye getirdiği 4 lüks yatın toplam değerinin, yaklaşık 1.2 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.