• BIST 100

    10005,32%0,90
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68

Almanya´dan Avrupa´ya kötü haber: Elektrik ancak bize yeter

Almanya´dan Avrupa´ya kötü haber: Elektrik ancak bize yeter

Berlin´den Avrupa Birliği´ne kötü haber geldi. Almanya´daki en büyük elektrik şebekesi operatörü Amprion´un Teknik İşler Direktörü Hendrik Neumann, ülkenin iç elektrik dağıtımını sürdürebilmek için Fransa ve diğer ülkelere elek

 

Berlin´den Avrupa Birliği´ne kötü haber geldi. Almanya´daki en büyük elektrik şebekesi operatörü Amprion´un Teknik İşler Direktörü Hendrik Neumann, ülkenin iç elektrik dağıtımını sürdürebilmek için Fransa ve diğer ülkelere elektrik ihracatını kesebileceğini söyledi.

Almanya´nın en büyük elektrik şebekesi operatörü Amprion´dan, diğer ülkelere elektrik ihracatının kesilebileceği konusunda uyarı geldi. Almanya içinde elektrik dağıtımının devamı için başta Fransa ve Avusturya olmak üzere diğer Avrupa ülkelerine sağlanan elektrikte azalmaya gidilebilir.

Financial Times´a konuşan Amprion´un Teknik İşler Direktörü Hendrik Neumann, Almanya´nın ülke içinde elektrik kesintisine gitmemek için ´son çare´ olarak ihracatı geçici durdurma yoluna gidebileceğini söyledi. Ancak Neumann, bu senaryonun günler boyunca değil birkaç saatliğine geçerli olabileceğini belirtti.

FRANSA´DA NÜKLEER REAKTÖRLER DEVREYE GİRECEK Mİ?

Almanya´nın elektrik ihracatındaki herhangi bir kesinti veya azalma, 32 nükleer santrali devre dışı olan Fransa´da arz sıkıntısına neden olabilir. Fransa´da hükümet, devre dışı kalan nükleer reaktörlerin yeniden çalışması için operatör grubu EDF´ye baskı yapıyor.

Fransa, ocak-mart döneminde elektrik üretiminin yüzde 5´ine eşit olan 6 bin gigawatt saat elektriği Almanya´dan ithal etti. Bu, geçen yılın aynı dönemine göre 5 kat artış anlamına geliyor.

Geçen yıl 2.6 milyar euro

 



17.1° / 12.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor