• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Aoun: Lübnan, İsrail ile dolaylı sınır çizme görüşmelerine devam edecek

Aoun: Lübnan, İsrail ile dolaylı sınır çizme görüşmelerine devam edecek

Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Aoun dün yaptığı açıklamada, Beyrut´un başta gaz ve petrol olmak üzere doğal kaynaklarına yatırım yapmak için tüm haklarına bağlı olduğunu ve deniz sınırlarının çizilmesi için İsrail ile dolaylı m?

 

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Beyrut´ta düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Aoun, Lübnan´ın BM Güvenlik Konseyi´nin 1701 sayılı Kararını uygulamaya, İsrail ile güney sınırında istikrarı korumaya ve Lübnan ordusu ile Birleşmiş Milletler arasında kalıcı işbirliğine olan bağlılığını teyit etti. Lübnan´daki Geçici Kuvvet UNIFIL.

İsrail´in karada, denizde ve havada devam eden ihlallerini, özellikle Lübnan hava sahasının Suriye´ye tekrarlanan hava saldırıları için fırlatma rampası olarak kullanılmasını kınadı.

Aoun, Guterres ile yaptığı görüşmede, 'Lübnan´daki yerinden edilmiş Suriyeliler sorununa ve bunun getirdiği büyük yüklere, özellikle mevcut koşullar ve uluslararası sorumluluklarını üstlenmek ve yerinden edilmişlerin köylerine ve vatanlarına güvenli bir şekilde dönüşlerini teşvik etmek.'Guterres,

Lübnan ordusu ve 'Lübnan´da istikrarı korumak için gerekli' güvenlik kurumlarının geri kalanına verilen uluslararası desteğin devam edeceğini söyledi.



17° / 12.6°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor