Avrupa´nın kalbinde ilginç görüntüler... Soğuk ve karanlık bir kış bekliyor!

Avrupa´nın kalbinde ilginç görüntüler... Soğuk ve karanlık bir kış bekliyor!

Rusya´nın gaz kesme kararı sonrası kendini ´en büyük korkulu rüyası´ içinde bulan AB ülkeleri tasarruf önlemlerini artırmaya devam ediyor. Soğuk su ile duş, kararan sokaklar, klimasız ofisler Avrupa için artık normal sayılırken asıl

 

Rusya´nın gaz kesme kararı sonrası kendini ´en büyük korkulu rüyası´ içinde bulan AB ülkeleri tasarruf önlemlerini artırmaya devam ediyor. Soğuk su ile duş, kararan sokaklar, klimasız ofisler Avrupa için artık normal sayılırken asıl büyük krizin kışın patlak vermesi bekleniyor. İşte soğuk ve karanlık bir kışa hazırlanan Avrupa´dan dikkat çeken gelişmeler...

Rusya´nın kıtaya giden gazı önemli ölçüde kısması sonrası tasarruf kararı alan Avrupa´dan dikkat çeken haberler gelmeye devam ediyor. Ülkeler bir bir aldığı önlemleri hayata geçirirken uzmanlar Rusya´nın halihazırda kısıtladığı gazı tamamen kesmesi durumunda Avrupa´yı soğuk ve karanlık bir kışın beklediğini belirtiyor.

FRANSA´DA DİKKAT ÇEKEN GÖRÜNTÜLER: EYLEMCİLER SOKAĞA ÇIKTI

Fransa´nın başkenti Paris´te bir grup eylemci tıpkı şehir gerillaları gibi sokaklara dökülerek geceleri mağazaların açık bıraktığı ışıkları kapatıyor. Associated Press görüntülediği grubu ´enerji tasarrufu hareketinde küçük ama sembolik bir adım´ olarak değerlendirirken Fransa´nın aldığı tek önlem bu değil.

KAPILARINI AÇIK BIRAKAN MAĞAZALARA CEZA

Fransa hükümeti başlattığı ´enerji farkındalığı´ hareketi ile 2024 yılına kadar enerji kullanımında yüzde 10´luk bir azalma hedefliyor. Belediye başkanları harekete verdikleri destekle ön kapılarını açık bırakan klimalı ya da ısıtmalı mağazalara cezalar keserek kendi savaşını yürütüyor.

Güneybatı Fransa´daki bazı bölgeler belirli saatlerden sonra sokak ışıklarını tamamen kapatıyor. Sıcakla mücadele bir şekilde devam etse de insanları asıl endişelendiren kış aylarında ısınmada yaşanacak sorunlar.

BU KIŞ SINIFLAR SOĞUK KALACAK: ÇOCUKLARINIZA BİR KAT DAHA KAZAK GİYDİRİN

Aureilhan kasabasının belediye başkanı Yannick Boubée, kendilerini bekleyen en büyük sıkıntılardan birinin aileleri az ısıtılan sınıfları kabul etmeye ikna etmek olacağını belirtti ve 'Maalesef başka seçeneğimiz yok, ailelerden çocuklara bir kat daha fazla kazak giydirmelerini isteyeceğiz' dedi.

ALMANYA OFİS SICAKLIKLARINI DÜŞÜRECEK, SAUNALAR KAPANIYOR

Gazının yaklaşık 3´te birini Rusya´dan sağlayan Avrupa´nın en büyük ekonomisi ve en kalabalık ülkesi Almanya diğer ülkelere göre biraz daha kırılgan. Peş peşe radikal kararlar alan ülkede termostat ayarlanmasıyla enerji tasarrufu tüm hızıyla devam ediyor.

Bir çok resmi dairede ofis sıcaklıkları bu yıl 2 derece düşürülerek 20 dereceye sabitlenecek. Spor salonu ve yüzme havuzu gibi halka açık alanlardaki duşlarda soğuk su kullanımına geçilirken Münih belediyesi tesislerdeki saunaları da kapatma kararı aldı.

Ülkenin sembolik 200 tarihi yapısı artık geceleri aydınlatılmıyor. Bu yerler arasında, Zafer Sütunu, Berlin Belediye Binası, Yahudi Müzesi ve iki opera binası da yer alıyor.


HOLLANDA´DA ´ANAHTARI ÇEVİR´ KAMPANYASI: 5 DAKİKADAN UZUN DUŞ ALMAYIN

Hollanda hükümeti ´Anahtarı çevir´ isimli bir kampanya başlattı. Kampanya kapsamında 5 dakikadan uzun sürmeyen duşlar yapılması, vantilatör ve klimalar yerine güneşliklerin kullanılması ve çamaşırların açık havada kurutulması öneriliyor.

İSPANYA VE İTALYA´DA ISITMA VE SOĞUTMALARA SINIRLAMA

İspanya´da Pazartesi günü geçirilen bir yasaya göre, ofisler, mağazalar ve konaklama yerleri artık termostatlarını yaz aylarında 27 derecenin altına ayarlamak zorunda. Kışın ise sıcaklığın 19 derecenin üzerine çıkarmasına izin verilmeyecek.

İtalyan hükümeti de İspanya gibi kamu binalarında ısıtma ve soğutma konusunda sınırlamalar getirmeyi planlıyor.

ALMANYA´DAN NÜKLEER SANTRALLERE YEŞİL IŞIK

Almanya Başbakanı Olaf Scholz bugün yaptığı açıklamada Rusya´nın gaz türbinlerini bahane ederek sözleşmeleri istismar ettiğini belirtti ve Almanya´nın nükleer santrallerini çalışır durumda tutmanın mantıklı olduğunu açıkladı.

Almanya, 31 Aralık´ta nükleer santrallerini kapatmayı planlıyordu ancak Rusya´nın Ukrayna´yı işgali, uzun zamandır yapılan planları suya düşürdü.

 

 

 



Yaşargil Efsanesi

Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın

Türkiye

“YÜZYILIN CERRAHI” HAYATINI KAYBETTİ

Prof. Dr. Gazi Yaşargil hayatını kaybetti.

Türkiye

“MİLLİ UÇAK KAAN”ENDONEZYA YOLCUSU

Türkiye, Endonezya'ya KAAN uçağı ihraç edecek.

Teknoloji

Soykırım destekçisi Siyonist bakanlara 'canavarlık' yaptırımı! Ülkeye girişleri yasaklandı

Birleşik Krallık, Gazze'ye ilişkin ifadeleri sebebiyle İsrail'in aşırı sağcı Maliye ve Güvenlik bakanlarına yaptırım kararı aldı.

Dünya

Yaşargil Efsanesi

“YÜZYILIN CERRAHI” HAYATINI KAYBETTİ

“MİLLİ UÇAK KAAN”ENDONEZYA YOLCUSU

Soykırım destekçisi Siyonist bakanlara 'canavarlık' yaptırımı! Ülkeye girişleri yasaklandı

Trump'tan göstericilere hapis tehdidi! Toplu tutuklamalar başladı: Sokağa çıkma yasağı uygulanıyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde bilirkişi raporu tamamlandı: Mühendislerin dikkat çektiği altı tespit

İstanbul'un üç ilçesinde seçim tamamlandı: Gaziosmanpaşa Belediyesi AK Parti'ye geçti

Togg'un yeni sedan modeli yollarda! İşte tahmini satış fiyatı

Terörsüz Türkiye’ meselesi konuşuldu

BELARUS BAŞKONSOLOSU VAKFIMIZI ZİYARET ETTİ

GENÇLERDEN 19 MAYIS BULUŞMASI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun

Türk Mallarını Rumlaştırma Tuzağı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Trump'ın görüşmesi dünya basınında

Ukrayna'nın Kursk ısrarı: Ordu ikinci kez Rus topraklarında

Çin, Japonya, Güney Kore ve 10 ASEAN üyesi ülke, artan ticaret korumacılığına karşı ortak bildiri yayınladı

Bilim insanları elektrik ileten yeni bakteri türü keşfetti

Yapay zekâ sosyal etkileşim testini geçemedi

TEKNOFEST 10 milyon 688 bin kişiyi havacılık, uzay ve teknolojiyle buluşturdu

3 MAYIS TÜRKÇÜLER GÜNÜNÜ UNUTMADIK

MAVİ VATAN GÜNDEMDEN HİÇ DÜŞMEMELİ

GENÇLİK MERKEZİMİZ TİMSAL KARABEKİR’İ ZİYARET ETTİ

ABD, Suriye yönetimiyle normalleşme için ön koşullarını açıkladı: Yaptırımlar hafifletilebilir

Trump'a göre, Rusya'nın Ukrayna'yı ele geçirmemesi büyük bir taviz

Ticaret geriliminde 'toplantı muamması': Trump "görüştük" dedi, Çin reddetti

Tarife gerilimi küresel ekonomide resesyon endişelerini körükledi

İsrail ordusunda isyan büyüyor: 'Gazze’de ne kaldı ki hala bombalıyorsunuz?'

Gizli operasyon ifşa oldu: Esad, Suriye’den para ve gizli belgeleri böyle kaçırmış

Siyasette ‘ishâl-i fem’ salgını

Aliyev’den KKTC’ye destek: Her zaman yanlarındayız

Yükleniyor