Aydın´ın Çine ilçesinde, Alabanda Antik Kenti´nde 2015 yılında başlayan kazı çalışmaları devam ederken, Roma İmparatoru Publius Aelius Traianus Hadrianus´un 1900 yıllık olduğu tahmin edilen heykelinin parçaları ortaya çıkarıldı. Heykelin yapılan çalışmalardan sonra Aydın Arkeoloji Müzesi´ne getirilerek ziyarete açılacağı kaydedildi.
Çine´de 500 hektar alan üzerinde bulunan ve Anadolu´nun en büyük antik kentlerinden biri olduğu değerlendirilen Alabanda Antik Kenti´nde, 2015 yılında başlayan kazılar, Erzurum Atatürk Üniversitesi Arkeoloji Bölümü´nden Prof. Dr. Ali Yalçın Tavukçu başkanlığında sürüyor.

Meclis binasında devam eden kazılarda, Roma İmparatoru Publius Aelius Traianus Hadrianus´un ayrı ayrı bölgelerde, parçalar halinde 120 yılında Aydın´a getirildiği değerlendirilen mermer heykelinin parçaları ortaya çıkarıldı.

Baş ve vücudunun bazı kısımları olmak üzere 6 parçası bulunan mermer heykelin diğer parçalarının da bulunması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

2,5 metre boyunda ve 1900 yılık olduğu değerlendirilen heykelin yapılan çalışmalardan sonra Aydın Arkeoloji Müzesi´ne getirilerek ziyarete açılacağı kaydedildi.

´DÜNYADA ÇOK AZ BENZERİ VAR´
Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Umut Tuncer, 'Roma İmparatoru Publius Aelius Traianus Hadrianus heykel parçalarının bulunduğu alan antik meclis binasıdır. Bu meclis binası Anadolu´daki en büyük meclis binalarındandır. Perge antik kentinde benzerini gördüğümüz bu heykelin dünyada da çok az bir benzeri var. Bu anlamda çok mutluyuz' dedi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü DEAŞ'a yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında Yalova'daki DEAŞ üyeleriyle bağlantılı olan 41 şüphelinin de yer aldığı 110 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.
TürkiyeABD Başkanı Donald Trump, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çok iyi bir ilişkim var. Bu konuyu (Netanyahu ile) konuşacağız. Bence bu, iyi bir şey." dedi.
DünyaTürk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen Türkiye'nin ilk milli jet eğitim ve hafif taarruz uçağı HÜRJET'in İspanya'ya ihracatına yönelik 2,6 milyar avro değerinde anlaşma yapıldı.
TeknolojiErzincanlı Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (ERSİAD) ev sahipliğinde "Türkiye Yüzyılında Erzincanlı İş İnsanlarının Misyonu" konulu programın Konuğu İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan oldu.
Türkiye