Batı´nın terör desteğinin kanıtı! Türkiye Lafarge´den tazminat talep edebilir mi?

Batı´nın terör desteğinin kanıtı! Türkiye Lafarge´den tazminat talep edebilir mi?

Türkiye´nin sınırlarının yanında terör saldırısı yapıyorlardı. Terör örgütü DEAŞ ve PKK´ya Batı´dan destek geldiği kanıtlandı. Önce Fransız Yargıtay´ı, ardından Amerika Birleşik Devletleri´nden çıkan tazminat kararı bu d

 

Türkiye´nin sınırlarının yanında terör saldırısı yapıyorlardı. Terör örgütü DEAŞ ve PKK´ya Batı´dan destek geldiği kanıtlandı. Önce Fransız Yargıtay´ı, ardından Amerika Birleşik Devletleri´nden çıkan tazminat kararı bu desteği belgeledi. Peki, Batılı şirketler teröre nasıl destek verdi? Batı, terör örgütleri üzerinden çifte standart mı uyguluyor? Türkiye, aynı şirketten tazminat talep edebilir mi? Uzman isimlere sorduk.

Yüzlerce metrelik çukurlar ve içinde taşımacılık yapılabilecek terör tünelleri, Türkiye´nin terörle mücadelesinde yaptığı operasyonlarda engeldi. Mehmetçik, o tünelleri çatışarak geçti. Bombalı tuzaklar tek tek etkisiz hale getirildi. Terör tünellerinde şehitler verildi, ama Türkiye´nin terörle mücadelesinde kararlılığı bitmedi.

Fransız çimento devi Lafarge´ın terör desteği kanıtlandı. Önce Fransız Yargıtay´ı karar verdi. Fransız çimento devi Lafarge´a yöneltilen 'terörü finanse ettiği suçlamasını' teyit etti. Üstelik bu yardımlar Fransız iç, dış ve askeri istihbarat servisleri tarafından biliniyordu.

Şimdi ise ABD´den gelen karar dikkat çekici. Terör örgütü DEAŞ´ı finanse ettiği yönündeki suçlamaları kabul eden Fransız şirket Lafarge ile ABD anlaştı. Şirket toplamda 770 milyon dolar ceza ödeyecek. La Farge´ın Ağustos 2013´ten Ekim 2014´e kadar DEAŞ´tan yaklaşık 17 milyon dolar ödeme aldığı mahkeme dosyalarına yansımış durumda. Ama suçlu bulunan bir isim yok. Aslında karar Batı´nın terör örgütleri konusundaki çifte standardına da bir örnek. Zira Lafarge´ın aynı bölgede, Türkiye´ye saldırıda bulunan PKK/YPG´ye destek verdiği biliniyor.

Şimdi soru şu; hem DEAŞ hem de YPG/PKK´ya destek olan çimento devi Lafarge için Türkiye devreye girer mi? Yani Ankara, Lafarge´ın terör örgütüne de tüneller yaptığı gerçeği üzerinden harekete geçer mi? Türkiye de Lafarge´ı tazminata mahkum ettirebilir mi? Ankara, Türk iç hukuku üzerinden Lafarge´ı dava edebilir mi? ABD ve Fransa´da olduğu gibi tazminat talebi olabilir mi? Artık Türkiye´nin adım atmayacağını önümüzdeki günler gösterecek. Ama Batı´nın DEAŞ ve PKK Üzerinden terör örgütü ayrımcılığı yaptığı, Lafarge kararlarıyla ortada. Bu kararlar Batı´nın, terör örgütlerini şirket aracılığıyla desteklediğinin yeni kanıtı.

 

 

 



Yaşargil Efsanesi

Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın

Türkiye

“YÜZYILIN CERRAHI” HAYATINI KAYBETTİ

Prof. Dr. Gazi Yaşargil hayatını kaybetti.

Türkiye

“MİLLİ UÇAK KAAN”ENDONEZYA YOLCUSU

Türkiye, Endonezya'ya KAAN uçağı ihraç edecek.

Teknoloji

Soykırım destekçisi Siyonist bakanlara 'canavarlık' yaptırımı! Ülkeye girişleri yasaklandı

Birleşik Krallık, Gazze'ye ilişkin ifadeleri sebebiyle İsrail'in aşırı sağcı Maliye ve Güvenlik bakanlarına yaptırım kararı aldı.

Dünya

Yaşargil Efsanesi

“YÜZYILIN CERRAHI” HAYATINI KAYBETTİ

“MİLLİ UÇAK KAAN”ENDONEZYA YOLCUSU

Soykırım destekçisi Siyonist bakanlara 'canavarlık' yaptırımı! Ülkeye girişleri yasaklandı

Trump'tan göstericilere hapis tehdidi! Toplu tutuklamalar başladı: Sokağa çıkma yasağı uygulanıyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde bilirkişi raporu tamamlandı: Mühendislerin dikkat çektiği altı tespit

İstanbul'un üç ilçesinde seçim tamamlandı: Gaziosmanpaşa Belediyesi AK Parti'ye geçti

Togg'un yeni sedan modeli yollarda! İşte tahmini satış fiyatı

Terörsüz Türkiye’ meselesi konuşuldu

BELARUS BAŞKONSOLOSU VAKFIMIZI ZİYARET ETTİ

GENÇLERDEN 19 MAYIS BULUŞMASI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun

Türk Mallarını Rumlaştırma Tuzağı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Trump'ın görüşmesi dünya basınında

Ukrayna'nın Kursk ısrarı: Ordu ikinci kez Rus topraklarında

Çin, Japonya, Güney Kore ve 10 ASEAN üyesi ülke, artan ticaret korumacılığına karşı ortak bildiri yayınladı

Bilim insanları elektrik ileten yeni bakteri türü keşfetti

Yapay zekâ sosyal etkileşim testini geçemedi

TEKNOFEST 10 milyon 688 bin kişiyi havacılık, uzay ve teknolojiyle buluşturdu

3 MAYIS TÜRKÇÜLER GÜNÜNÜ UNUTMADIK

MAVİ VATAN GÜNDEMDEN HİÇ DÜŞMEMELİ

GENÇLİK MERKEZİMİZ TİMSAL KARABEKİR’İ ZİYARET ETTİ

ABD, Suriye yönetimiyle normalleşme için ön koşullarını açıkladı: Yaptırımlar hafifletilebilir

Trump'a göre, Rusya'nın Ukrayna'yı ele geçirmemesi büyük bir taviz

Ticaret geriliminde 'toplantı muamması': Trump "görüştük" dedi, Çin reddetti

Tarife gerilimi küresel ekonomide resesyon endişelerini körükledi

İsrail ordusunda isyan büyüyor: 'Gazze’de ne kaldı ki hala bombalıyorsunuz?'

Gizli operasyon ifşa oldu: Esad, Suriye’den para ve gizli belgeleri böyle kaçırmış

Siyasette ‘ishâl-i fem’ salgını

Aliyev’den KKTC’ye destek: Her zaman yanlarındayız

Yükleniyor