Ukrayna Savunma Bakanlığı, Türk firması Baykar tarafından üretilen Bayraktar TB2 model SİHA’nın Ukrayna Ulusal Askeri Tarih Müzesi’nde yerini aldığını duyurdu.
Ukrayna Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Bayraktar TB-2 modeli artık Ukrayna Ulusal Askeri Tarih Müzesi'nde. Ukrayna Savunma Bakanlığı Devlet Sekreteri Kostyantyn Vashchenko, ‘Zaferimizin tarihinde önemli bir yer tutacak’ dedi. Bayraktar, büyük savaşın başında bir tür ‘oyun değiştirici’ oldu ve bugün de Rus düşmanı korkutmaya devam ediyor” ifadelerine yer verildi.

“BÜYÜK KATKI SAĞLADI”
Ukrayna Savunma Bakanlığı Devlet Sekreteri Vashchenko, yaptığı açıklamada, “Bu SİHA'lar, işgalciyi Kiev'den, Harkiv'den, Herson'dan uzaklaştırma kabiliyetimize gerçekten inanılmaz derecede büyük bir katkı sağladı. Kesinlikle tüm topraklarımızı uluslararası olarak tanınan sınırlara kadar özgürleştireceğiz. Türk ortaklarımızla işbirliğimiz devam ediyor. Ukrayna'da bir hizmet merkezi kuracağız. Bu yılın sonuna kadar bu merkez inşa edilecek ve ‘kuşları’ çalışır durumda tutmak ve askerlerimizin cephede savaşı kazanmalarına yardımcı olmak için servis verecek” dedi.
Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım, Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetine Katıldı.
TürkiyeÖzcan ÜNLÜ
Dünyaumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya ile savunma sanayine ilişkin, "Önümüzdeki dönemde kazan-kazan ilkesinden hareketle bu alanda atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz." dedi.
Venezuela İçişleri Bakanı Diosdado Cabello, ABD'nin, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu alıkoymasıyla sonuçlanan Venezuela'ya askeri müdahalesinde, ölenlerin sayısının 100'e çıktığını bildirdi.
Dünya