• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Biden, Pentagon´un talebinin yerine geçen 768 milyar dolarlık savunma politikası faturasını imzaladı

Biden, Pentagon´un talebinin yerine geçen 768 milyar dolarlık savunma politikası faturasını imzaladı

Tasarı, Biden´dan 715 milyar dolarlık Pentagon bütçe talebi yerine Savunma Bakanlığı için 740 milyar dolar talep ediyor.

Başkan Joe Biden, Demokratlar ve Cumhuriyetçilerin Pentagon´un ilk planlarını reddetmesinin ve askeri harcamalarda büyük bir artışı onaylamasının ardından Pazartesi günü 768 milyar dolarlık bir savunma politikası faturası imzaladı.

Son haliyle sunulan ve bu ay Meclis ve Senato´dan ezici bir çoğunlukla geçen Uzlaşma Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası´nın yürürlüğe girmesi, Pentagon politika mevzuatının art arda 61. yılını kutladı.

Beyaz Saray, Biden´ın tasarıyı imzalayarak yasalaştırdığını duyurdu.

Biden´ın talebi mevcut seviyelerin üzerinde bir askeri harcama artışı anlamına gelirken, Cumhuriyetçiler planı hızla enflasyona ve Çin ve Rusya´nın askeri ilerlemelerine ayak uydurmak için yetersiz buldular. Demokratların çoğu kabul etti ve hem Meclis hem de Senato, savunma faturasının ilgili versiyonlarında daha fazla bütçe artışını destekledi.

Tasarı, Pentagon ve Enerji Bakanlığı tarafından denetlenen nükleer silah programlarını da içeren ulusal savunma programları için de yetki veriyor.

Ancak savunma politikası tasarısı yalnızca harcamaya izin veriyor ve aslında herhangi bir para tahsis etmiyor. Milletvekillerinin, savunma artışının gerçeğe dönüşmesi için mali yılın geri kalanında hükümeti finanse etmek için hala bir anlaşma yapması gerekiyor.

Bu arada, Pentagon ve diğer federal kurumlar, eski Başkan Donald Trump altında sağlamlaştırılan önceki yılın finansman seviyelerinde donduruldu. Savunma için bu, Biden´ın önerdiği seviyeden bile daha düşük olan ve Kongre´nin yeterli olmadığı gerekçesiyle reddettiği toplam fon anlamına geliyor.

İzin verilen bütçe artışı, Pentagon´un talep ettiğinden daha fazla uçak ve gemi de dahil olmak üzere silah tedariki için milyarlarca daha fazla paraya dönüşecek.



14° / 11.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor