• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

British Council Tutuklanan Çalışan Aras Amiri´nin Serbest Bırakıldığını Söyledi

British Council Tutuklanan Çalışan Aras Amiri´nin Serbest Bırakıldığını Söyledi

Aras Amiri, 2018 yılında büyükannesini ziyaret ederken Tahran´da tutuklandı.

 

British Council, İran tarafından casusluk yapmakla suçlanan İranlı bir çalışanının gözaltından serbest bırakıldığını ve İngiltere´ye döndüğünü söyledi.

Kültür örgütü yaptığı açıklamada, Aras Amiri´nin temyizin ardından İran Yüksek Mahkemesi tarafından tüm suçlamalardan beraat ettiğini söyledi .

İranlı yetkililerden hemen bir teyit gelmedi.

British Council´ın Londra ofisinde çalışan Amiri, 2018´de büyükannesini ziyaret ederken tutuklandı.

İran yargısı sözcüsü 2019´da 'British Council´deki İran masasından sorumlu' İranlı bir kadının Devrim Mahkemesi tarafından casusluk yapmaktan suçlu bulunup 10 yıl hapis cezasına çarptırıldığını duyurdu.

Kadının İran´ı kültürel düzeyde 'etkilemek ve sızmak' için sanat ve tiyatro gruplarıyla temaslarını kullandığını ve İngiliz istihbaratıyla işbirliği yaptığını itiraf ettiğini iddia etti.

 

Hem Amiri hem de British Council suçlamaları reddetti ve İngiliz nişanlısı İran´ı, onu İngiltere ile olan daha geniş diplomatik anlaşmazlıklarda 'pazarlık çipi' olarak kullanmakla suçladı - Tahran´daki yetkililerin reddettiği bir şey.

O, İngiliz-İranlı hayır kurumu çalışanı Nazanin Zaghari-Ratcliffe ve son yıllarda casusluk ve diğer güvenlikle ilgili suçlardan hüküm giymiş çifte uyruklu veya yabancı daimi ikametgahlı bir dizi başka İranlı ile aynı hapishanede tutuldu.



17.8° / 9.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor