´Çin, Trump´a karşı ticaret savaşını kazanıyor´

´Çin, Trump´a karşı ticaret savaşını kazanıyor´

Bloomberg yazarı Andrew Browne, Çin´in ABD Başkanı Donald Trump´a karşı ticaret savaşını kazanmayı başardığını öne sürdü.

 

Bloomberg yazarı Andrew Browne, Çin´in ABD Başkanı Donald Trump´a karşı ticaret savaşını kazanmayı başardığını öne sürdü.

Bloomberg yazarı Andrew Browne, yeni yazısında Çin ile ABD arasında yaşanan ticaret savaşına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Pekin´in, Trump´ın göreve geldiği andan kısa süre sonra başlayan ticaret savaşı boyunca ABD liderini neredeyse her adımda alt etmeyi başardığını yazan Browne, Çin´in ABD ile dış ticaretteki fazlalığın Trump göreve geldiği günden bu yana yüzde 25 artarak 300 milyar doları geçtiğine dikkat çekti.

İkinci çeyrekte, 2019´un aynı dönemine göre yüzde 3.2 büyüyen Çin ekonomisine işaret eden gazeteci, ABD ekonomisinin aynı dönemde yüzde 32.9 daraldığını hatırlattı.

Yazısında ayrıca Çin para birimi yuanın 8 haftadır üst üste güçlendiğini kaydeden Browne, bunun Şubat 2018´den bu yana en uzun süreli bir dönem olduğunu belirterek, doların son zamanlarda zayıflamaya başladığını ifade etti.

Tüm bunların arkasında, yine Çin´in lehine çalışan ve yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) dayattığı karantinadan sonra küresel pazardaki payını artırmasına yardımcı olan daha derin endüstriyel eğilimlerin yattığını söyleyen Browne, Çin´in örneğin eskiden Almanya´nın dünya lideri olduğu yüksek teknoloji tünel açma makineleri, hidrolik valfler ve pompalar gibi çeşitli ekipmanlarıı daha sık tedarik etmeye başladığını belirtti.

Browne, yazıda Alman Mühendisler Derneği (VDMA) Dış Ticaret Genel Müdürü Ulrich Ackermann´ın, 'Çinli firmaların 1 numara olması sadece an meselesi' sözünü hatırlattı.

Browne, Trump´ın ABD ve Çin ekonomilerini ´ayrıştırma´ yönündeki tüm çabalarına rağmen genel sonucun Çin´in daha fazla kendi kendine yeten ülke haline geldiğini gösterdiğini kaydetti.

 



Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

umhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya ile savunma sanayine ilişkin, "Önümüzdeki dönemde kazan-kazan ilkesinden hareketle bu alanda atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz." dedi.

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

Venezuela İçişleri Bakanı Diosdado Cabello, ABD'nin, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu alıkoymasıyla sonuçlanan Venezuela'ya askeri müdahalesinde, ölenlerin sayısının 100'e çıktığını bildirdi.

Dünya

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

2025 yılında iklim değişikliğini aşırı hava olayları ve kuraklıkla sonuna kadar hissettik.

Çevre

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela'da kontrolün kendilerinde olduğunu savunarak, "Ülkedeki her şeyi biz yöneteceğiz ve ülkeyi düzelteceğiz. Daha sonra seçimler doğru zamanda yapılacaktır." dedi.

Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Fransa, Monako, Belçika, Lüksemburg ve Malta, Filistin Devleti'ni tanıdıklarını duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fox News'e konuştu: Gazze'deki soykırımın faili Netanyahu'dur

Gram altın kritik seviyeyi aşarak rekor kırdı

Dört haftadır güncel İtalya gezilerimi yazıyorum. Şimdi size hepsinin linklerini beraber takdim ediyorum.

Türk Milliyetçileri Türk Kültür Kampı’nda Buluştu

Rusya - Ukrayna Savaşında Macron'un Umudu Türk Askeri! Türkiye 3. Dünya Savaşını Nasıl Önledi?

Ve Gazze ve vicdan ve merhamet…

Yükleniyor