Tarih: 31.01.2023 10:51

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uyarısının ardından Finlandiya'dan dikkat çeken karar: Kur'an-ı Kerim yakma eylemlerine izin vermeyeceğiz

Facebook Twitter Linked-in

Rasmus Paludan'ın Stockholm'de Kur'an-ı Kerim yakması Müslümanları ayağa kaldırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan skandalın ardından İsveç'e NATO kapılarını kapatırken, Finlandiya için olumlu mesajlar verdi. Erdoğan'ın "Finlandiya ile ilgili farklı bir mesaj verebiliriz. Ama Finlandiya da aynı yanlışı yapmaması lazım" açıklamasının ardından Finlandiya'dan dikkat çeken bir karar geldi. Finlandiya polisi, kamuya açık alanlarda Kur'an-ı Kerim gibi kutsal kitapların yakılmasına izin vermeyeceğini bildirdi.

Aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi lideri Rasmus Paludan'ın skandal eylemleri Müslümanları ayağa kaldırdı. İsveç'te Türk Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakan Paludan, aynı provokasyonu Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da Cuma namazı çıkışı bir caminin karşısında gerçekleştirdi. Bu eylemler Müslüman alemini ayağa kaldırırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan İsveç'e NATO'nun kapılarını kapattı, Finlandiya'ya ise olumlu mesajlar verdi.

ERDOĞAN: İSVEÇ ŞOK OLACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan Finlandiya'nın NATO üyeliğiyle ilgili, "Biz icabında Finlandiya'yla ilgili farklı bir mesaj verebiliriz. Finlandiya'yla ilgili farklı mesajı verdiğimiz zaman İsveç şok olacak. Ama Finlandiya da aynı yanlışı yapmaması lazım" demişti.

"SUÇ OLARAK DEĞERLENDİRİLECEK"

Bu gelişmenin ardından Finlandiya'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Finlandiya Ulusal Polis Kurulu, kutsal kitapların yakılmasını "cezalandırılabilir suç" olarak değerlendirecek. Buna göre, kutsal kitapların saygısızlığa uğraması da benzer şekilde ele alınacak.

"POLİS MÜDAHALE EDECEK"

Finlandiya Emniyet Görevlisi Vesa Pihajoki, "Kur'an-ı Kerim'in yakılması planlanmış olsaydı polis, gösteriyi düzenleyen kişiye izin verilmeyeceğini önceden bildirirdi. Ayrıca söz konusu faaliyet bir gösteri sırasında veya polisin dikkatini çeken başka bir durumda gerçekleşirse, polis müdahale edecektir." ifadelerini kullandı.
 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —