Tarih: 07.12.2021 18:40

Endonezya´da Semeru Volkanı Harekete Geçti!

Facebook Twitter Linked-in

 

Ulusal afet ajansı, Semeru Dağı´nın gökyüzüne yükselen sıcak kül sütunları göndermesinden sonra havadan bölgeyi araştırıyor.

Endonezya´daki Semeru yanardağının patlamasının ardından arama ve kurtarma çalışmaları, kötü hava nedeniyle askıya alındı, dağı gözlemleyen yetkililer, hafta sonu meydana gelen ölümcül patlamanın ardından dikkatli olmaya çağırdı .

Java adasının doğusundaki Semeru, Cumartesi günü çarpıcı bir şekilde patladı ve çevredeki köyleri örten gökyüzüne yükselen bir kül sütunu gönderdi.

Endonezya ulusal afet ajansı, Pazartesi gecesi ölenlerin sayısının 22´ye yükseldiğini ve 27 kişinin hala kayıp olduğunu söyledi. Onlarca yaralı var.

Endonezya afet teşkilatından yetkililer, Pazartesi sabahı etkilenen bölgeyi helikopterle araştırdı ve Twitter´da bir zamanlar külün altında kalmış yemyeşil tarlaları gösteren görüntüleri paylaştı. Yerde askeri görevliler, polis ve bölge sakinleri, kurbanları kurtarmak için elleriyle çamuru kazdı.

Endonezya´nın Volkanoloji ve Jeolojik Tehlike Azaltma Merkezi, Twitter hesabı aracılığıyla Pazartesi günü tekrar patladı ve devam eden sismik aktivite uyarısında bulundu.

Arama ve kurtarma ajansından Dewa Arya, Pazartesi günü ekibinin beş kişilik bir aileyi kurtarmak için çalıştığını, ancak çabalarının kötü hava nedeniyle geçici olarak engellendiğini söyledi.

Volkanik küllerle kaplı alanlardan tehlikeli kalın duman bulutları yükselmeye devam ederken, kasklı kurtarma ekipleri çamuru kazarak hayatta kalanları bulmaya ve cesetleri kurtarmaya çalıştı.

Volkanik enkaz sertleşmeye başladığından görevleri daha da zorlaştı.

Kurtarma yetkilileri, bazılarının araçlarının içine gömüldüğünü ve kaçacak zamanları olmadığını söyledi.

1000´den fazla kişi tahliye merkezlerine geçici olarak sığındı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —