Tarih: 28.11.2022 14:25

Enerji altyapısı hedef alınan Ukrayna'da son durum I Zelenski'den flaş iddia: Rusya, yeni saldırı planlıyor

Facebook Twitter Linked-in

Rusya’nın Ukrayna topraklarında başlattığı işgalde 9 ay geride kaldı. Moskova’nın füze saldırılarının hedefinde Ukrayna’nın enerji altyapısının yer almasının ardından ülkede geniş çaplı elektrik kesintileri yaşandı. Kar yağışı başlayan başkent Kiev dahil birçok kentte dondurucu soğuklar esnasında elektrik ve ısınma sorunlarına yönelik endişeler büyüyor. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski ise dün gece paylaştığı video mesajında, Rus güçlerinin yeni füze saldırıları düzenleyeceği sinyalini verdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in emriyle 24 Şubat’ta başlayan Ukrayna’nın işgalinde 278 gün geride kaldı.

Moskova, son haftalarda düzenlediği füze saldırılarında Ukrayna’nın enerji altyapısını hedef aldı. Ülkede elektrik, ısınma ve su tedarikinde sorunların baş göstermesiyle birlikte milyonlarca sivil karanlık bir kış geçirme endişesi içinde belirsizlikte bekliyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Pazar gecesi paylaştığı video mesajında, Rusya’nın yeni füze saldırıları hazırlığında olduğunu söyleyerek, elektrik kesintilerine karşı uyarıda bulundu.

Zelenski, "Teröristlerin yeni saldırılar hazırladığını anlıyoruz. Bunu kesin olarak biliyoruz. Füzeleri olduğu sürece maalesef sakinleşmeyecekler" dedi.

Ukrayna'nın çeşitli bölgelerinde çatışmaların devam ettiğini belirten Zelenski, bu çatışmaların doğudaki Donetsk bölgesinde yoğunlaştığını söyledi.

Yerel bir yetkili ise Dnipropetrovsk bölgesinde gece saatlerinde vurulduğunu söyledi. Dnipropetrovsk bölgesinin valisi Valentyn Reznichenko, Telegram’dan yaptığı açıklamada yerleşim bölgelerine en az 30 top mermisinin düştüğünü belirtti ve can kaybının olmadığını duyurdu.

ABD merkezli New York Times (NYT) ise 'Ukrayna'da Bakhmut, 2 Ordu İçin Kanlı Girdap Oldu' başlıklı haberinde çatışmaların yeni merkez üssünün Bakhmut olduğuna işaret etti.

RUS GÜÇLERİ ZAPORİJYA’DAN ÇEKİLECEK İDDİASI

Ukraynalı yetkililer, Rus güçlerinin Zaporijya Nükleer Santrali’ni terk etmeye hazırlanıyor olabileceğini söyledi.

Ukraynalı yetkililer, Rus güçlerinin Zaporijya Nükleer Santrali’ni terk etmeye hazırlanıyor olabileceğini öne sürdü.

Kotin, “Sanki toparlanıyorlar ve bulabildikleri her şeyi çalıyorlar gibi” dedi. Bölgedeki Rus yanlısı yönetim ise geri çekilme iddialarını “yalan haber” olarak nitelendirerek yalanladı.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —