• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Euro bölgesi getirileri düşüyor, azalan risk ile marjlar genişliyor

Euro bölgesi getirileri düşüyor, azalan risk ile marjlar genişliyor

Euro bölgesi devlet tahvil getirileri Çarşamba günü düştü ve çekirdek ile çevre arasındaki farklar, yatırımcıların ekonomik görünüme ilişkin kalıcı endişeler üzerine risk iştahının düşmesiyle birlikte güvenli liman varlıklar?

 

Avrupa hisse senetleri ve ABD hisse senedi vadeli işlemleri, faiz oranları ve enflasyonla ilgili endişelerin yatırımcılar için temel odak noktası olmaya devam etmesiyle geriledi.

Almanya´nın 10 yıllık devlet tahvil getirisi, bloğun kriteri, 7 baz puan (bps) düşüşle %1.692´ye geriledi. Perşembe günü yüzde 1.926 ile Ocak 2014´ten bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

İtalya´nın 10 yıllık getirisi 4 baz puan düşerek %3.75´e düşerken, İtalyan ve Alman 10 yıllık getirileri arasındaki fark 2.5 baz puan artarak 205´e yükseldi.

İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio, Başbakan Mario Draghi´nin koalisyonuna istikrarsızlık getirmekle tehdit eden bir hareketle hükümeti destekleyen yeni bir parlamento grubu kurmak için 5 Yıldız Hareketi´nden ayrıldığını söyledi.

Allianz Global Investors´ta kıdemli sabit gelir uzmanı Massimiliano Maxia, 'Bu hareket biraz oynaklığı tetikleyebilir, ancak mevcut seviyelerde (İtalyan-Almanya) spread ile fazla bir ağırlık oluşturacağını düşünmüyorum' dedi.

“Şu anda Draghi hükümetinin istikrarı için herhangi bir sonuç görmüyorum” diye ekledi.

Yatırımcılar, oturumun ilerleyen saatlerinde Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell´ın Senato Bankacılık Komitesi huzurundaki ifadesine odaklanacaklar. ABD merkez bankası, enflasyonu %2 hedefinin üç katından fazla düşürmeye çalışırken, Temmuz ayında normalden daha büyük bir faiz artırımı daha gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Analistler, Avrupa Merkez Bankası´nın geçen hafta açıkladığı euro bölgesi genelinde borçlanma maliyetlerinde aşırı bir farklılığı önlemeye yönelik aracın ECB´nin para politikasını sıkılaştırmasını kolaylaştıracağını düşünüyorlar.

Commerzbank analistleri müşterilere bir notta, 'Böylece, onların (AMB´nin güvercinlerinin) bir centilmenlik anlaşmasını hedefleyebilecekleri ve AMB´nin parasal birlik içindeki rolünde daha derin değişiklikler karşılığında daha yüksek oranlar önerebilecekleri izlenimi yoğunlaşıyor' dedi.

ECB Başkan Yardımcısı Luis de Guindos Çarşamba günü yaptığı açıklamada, bazı euro bölgesi ülkelerinde artan hükümet borç getirileriyle mücadele aracının bankanın enflasyonu kontrol etme hedefine müdahale etmemesi gerektiğini söyledi.

ING analistleri bir notta, 'Bize göre makro ortam, oranların hala daha yüksek seviyeleri test etmesine olanak sağlıyor, %3,5 ve %2, 10Y Hazineleri ve Bund için bariz yakın vadeli hedefler' dedi.



17° / 11.3°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor