Tarih: 16.01.2022 13:27

Financial Times: Lael Brainard, enflasyonla mücadelenin Fed´in 'en önemli görevi' olduğunu söyledi

Facebook Twitter Linked-in

Fed başkanı Brainard, Perşembe günü Senato bankacılık komitesi önünde onay oturumu öncesinde hazırlanan açıklamalarda, 'Enflasyon çok yüksek ve ülke çapında çalışan insanlar maaş çeklerinin ne kadar ileri gideceği konusunda endişeli' dedi.

Federal Rezerv yöneticisi Lael Brainard, muhtemelen Federal Rezerv´in ikinci komutanı olma yolunda net bir yol ile karşı karşıya. Ancak Perşembe günü yaptığı onay oturumunda, milletvekilleri Brainard´ın görünüşünü, enflasyon, iklim değişikliği ve Fed´in kendi bağımsızlığı dahil olmak üzere giderek daha fazla siyasallaşan bir dizi konuda ona baskı yapmak için kullandılar.

Fed´in yönetim kurulundaki tek Demokrat olan Brainard, bir zamanlar Fed Başkanı Jerome H. Powell´ı koltuğundan etmek için en büyük adaydı. Brainard´ın destekçilerinin çoğu, ekonomist ve politika yapıcı olarak otuz yıllık kariyerinin onu Biden´ın ekonomik gündemine uygun hale getirdiğini savundu. Yine de Biden, Powell´ı Fed başkanı olarak yeniden aday göstermeye ve ek Senato onayı gerektiren bir pozisyon olan yönetim kurulunda daha yüksek bir yer için Brainard´a dokunmaya karar verdi.

Cumhuriyetçiler özellikle Brainard´ın iklim değişikliğine ve bunun finansal istikrara yönelik tehditlerine ve Wall Street gözetimini gevşeten Fed politikalarına karşı tutarlı muhalefetine odaklanmış durumda.

Bu endişelerin Brainard onayını tehlikeye atması muhtemel görünmüyor. Milletvekillerinin öncelikli odak noktası, Fed ve liderlerinin ekonomik toparlanmaya yönelik en büyük tehdit olan enflasyonla nasıl mücadele edecekleri.

Kaynak: Financial Times




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —