Fransız Ve Yunan Fırkateynleri Girit Adası Açıklarında Ortak Tatbikat Yaptı

Fransız Ve Yunan Fırkateynleri Girit Adası Açıklarında Ortak Tatbikat Yaptı

Fransız Savunma Bakanlığı, 14 Aralık´ta yaptığı açıklamada, Fransız Donanması (Marine Nationale) FREMM Fırkateyni 'Auvergne', Yunan Donanması fırkateyni 'Salamis' ile Girit açıklarında bir dizi tatbikat gerçekleştirdiğini söyledi.

 

9 Aralık 2021´de Fransız ve Yunan fırkateynleri arasında helikopter çapraz güverteleri, bir formasyon navigasyon dizisi ve taktik bilgi alışverişine izin veren taktik veri bağlantılarının kurulması gerçekleştirildi.

 

Gemiler daha sonra, Yunan Hava Kuvvetlerine ait iki F-4 ve iki F-16 avcı uçağına, deniz kuvvetleri yararına bir hava savunma görevi sağlayan diğer iki F-16 avcı uçağına karşı bir hava savunma harbi (AAW) tatbikatında güçlerini birleştirdi.

Stratejik ortaklık

Bu eğitim, Fransa ile Yunanistan arasında yakın zamanda imzalanan stratejik ortaklığın bir parçasıdır. Auvergne tarafından bir ay önce Yunan fırkateyni Themistokles ile gerçekleştirilen de dahil olmak üzere 2021 ve 2020´de ortaklaşa gerçekleştirilen çok sayıda tatbikatı takip ediyor .

 

Fransa ve Yunanistan arasında 28 Eylül 2021´de imzalanan stratejik ortaklık anlaşması, iki ülke arasındaki savunma işbirliğini pekiştirmeyi ve sürdürülebilir bir şekilde yapılandırmayı amaçlıyor. Ayrıca, özellikle deniz hukuku da dahil olmak üzere uluslararası hukuka saygı gösterilmesini sağlayarak, Avrupa´nın stratejik özerkliğini ve egemenliğini güçlendirmeye katkıda bulunur.

 

Son olarak, sık sık üst düzey toplantılar ve işbirliği şeklini alır. ikili askeri güçlerin yanı sıra ortak yetenek projeleriyle güçlendirildi.

 

2 Kasım´da Toulon´dan ayrılan FREMM Auvergne , şu anda Akdeniz´de konuşlandırılmış durumda. Gemi ve NH90 NFH Caïman helikopteri şu anda Doğu Akdeniz´e doğru ilerliyor ve burada IŞİD´e karşı savaşmak için Chammal Operasyonunun bir parçası olarak, Fransa, Avrupa ve Birleşik Devletler için güvenlik sorunlarının yaşandığı stratejik bir bölgede Fransız gemilerinin mevcudiyetini sağlayacak. Devletler çoktur.

Kaynak: https://www.navalnews.com/naval-news/2021/12/french-and-greek-frigates-conduct-joint-drill-off-crete-island/ 



Adına "Türk Dünyası" denen bölge, Rusya'yı mı geliştiriyor?

Mayis Alizade

Dünya

Avrasya Bir Vakfı Gençlik Kolları Kurucu Başkanı Çağrı Batuhan Budak, Yenidünya gündemi`nin sorularını yanıtladı.

Türk milliyetçi gençliğinin liderlerinden biri: ”Milliyetçi düşünceyi besleyen edebi ve akademik kaynakların daha fazla işlenmesi gerekiyor”

Türkiye

"Bu kuş dilidir, bunu ancak Süleyman bilir..."

Mayis Alizade

Dünya

"Bakü'ye kardeştir Tbilisi..."

Mayis Alizade

Dünya

Adına "Türk Dünyası" denen bölge, Rusya'yı mı geliştiriyor?

Avrasya Bir Vakfı Gençlik Kolları Kurucu Başkanı Çağrı Batuhan Budak, Yenidünya gündemi`nin sorularını yanıtladı.

"Bu kuş dilidir, bunu ancak Süleyman bilir..."

"Bakü'ye kardeştir Tbilisi..."

"Dostuyuz", "kardeşiyiz" etiketli diplomasi antrenmanları

Tövbe tövbe, savaşta bile yapılmayacak bir suçlama bu yahu...

Sakin olalım, gözlemci sayısı artmıyor; misyonun görev süresi uzatılıyor...

Şu bizim "Türk dünyası" vakamız… Özal hayatını kaybetmişti

Trump'ın dönüşü ve 2025'te dünya sistemi: Çift kutuplu düzen gerçekten mümkün mü?

Savaş, TürkAkım'ın gücünü pekiştiriyor mu?

"Filin zücaciye dükkanına girmesi" öncesinde "çift kutuplu dünya" hayali

Paşinyan Moskova'ya "Ya Herro ya Merro" demeyi sürdürüyor

Trump'tan Putin'e yeni mesajlar: Yeni bir diplomasi dönemi mi?

MİT, Reyhanlı'daki terör saldırısının faillerinden Muhammed Dib Koralı'yı Suriye'de yakaladı

Türkiye, Suriye'ye enerji tedarikini artıracak

“Türkiyesiz Cennete Bile Gitmem”

İran uzmanı Talebi: İran ve Suudi Arabistan arasındaki bu "acı ve tatlı paradoksal yakınlaşma", bölgenin geleceği açısından kritik bir döneme işaret ediyor

İsrailli gazeteci Gurevich: Türkiye ile İsrail arasında herhangi bir gerilim yaşanma ihtimali görmüyorum

Milli Uçak Gemisi (MUGEM)'le değişecek jeopolitik dengeler

Trump, Rusya ve Azerbaycan: 20 Ocak sonrası dünyada neler değişecek?

Sözlü baskılar yaptırımlara dönüşür mü?

Nikol Paşinyan'ın yenilgiden sorumlu tuttuğu general hapse atıldı

Nazım’ı küçük yaşta görmek ve tanımak kaderimde varmış

ÇAĞDAŞ İNSAN İLKEL İNSANDAN NE KADAR FARKLI?

BAŞAKŞEHİR KAYMAKAMINA ZİYARET

Uçak trajedisini geride bırakıp, kara sınırı trajedisiyle devam ederken...

Kapalı sınırlardan ölüme uçmak... Azerbaycan yolcu uçağı, neden Çeçenistan'ın başkentine inemeyip de Hazar Denizi'nin doğu kıyısında yere çakıldı?

2025'te dünya nereye gidiyor? Trump'ın dönüşü ve Ukrayna savaşının geleceği

Suriye'deki PKK tünelleri

Erzincan ve Erzurum petrol heyecanı... Denizden sonra şimdi sıra karada

Yükleniyor