Gazprom, 2023'ün ilk günü itibarıyla Çin'e sözleşme gereği zorunlu olandan daha fazla yakıt sağladığını duyurdu.
Gazprom CEO'su Aleksey Miller, Çin'e gaz ihracatında "temelde yeni bir seviyeye" ulaşıldığını söyledi. Miller, “31 Aralık'ta, programın birkaç gün ilerisinde, gelecek yıl için kontratlı olan günlük hacimleri tedarik etmeye başladık. Bu, 1 Ocak 2023'ten itibaren Gazprom'un Çin'e gaz tedarikinde temelde yeni bir seviyeye ulaştığı anlamına geliyor.” dedi.
CEO Miller, TASS haber ajansına yaptığı açıklamada, Pekin ile ticaretteki artışa rağmen Gazprom'un toplam ihracat hacminin geçen yıl 2021'e kıyasla yaklaşık yüzde 45 düştüğünü ve üretiminin yaklaşık yüzde 20 düştüğünü bildirdi.
Şirketin en büyük müşterisi olan Avrupa'ya olan tedariki, geçen yıl Rusya karşıtı yaptırımlar ve iki Kuzey Akım doğal gaz boru hattına zarar veren patlamaların ardından durdurulmuştu.
umhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya ile savunma sanayine ilişkin, "Önümüzdeki dönemde kazan-kazan ilkesinden hareketle bu alanda atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz." dedi.
Venezuela İçişleri Bakanı Diosdado Cabello, ABD'nin, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu alıkoymasıyla sonuçlanan Venezuela'ya askeri müdahalesinde, ölenlerin sayısının 100'e çıktığını bildirdi.
Dünya2025 yılında iklim değişikliğini aşırı hava olayları ve kuraklıkla sonuna kadar hissettik.
ÇevreABD Başkanı Donald Trump, Venezuela'da kontrolün kendilerinde olduğunu savunarak, "Ülkedeki her şeyi biz yöneteceğiz ve ülkeyi düzelteceğiz. Daha sonra seçimler doğru zamanda yapılacaktır." dedi.
Dünya