Konuşmacı olarak çağımızın hezarfenlerinden Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın’ın katıldığı programın açılışında konuşan Avrasya Bir Vakfı Genel Başkanı Şaban Gülbahar, katılımcılara teşekkür ederek, “Bu çöl sıcağında bu programı tercih edip bizi yalnız bırakmadığınız için her birinize müteşekkirim. Bugün on parmağında yüz marifet bulunan bir alim ile birlikte çok önemli sorulara cevaplar arayacağız” diyerek Prof. Aydın hakkında biyografik bilgiler sundu.
Daha sonra konuşmasına başlayan Prof. İsmail Hakkı Aydın, insanın gizleri ve yaratılış hikmetimize dair önemli bilgiler paylaştı. Dinleyenlerin sorularını da cevaplandıran hoca, “günümüzde bir bilim dünyası var mı?” sorusuna şu cevabı verdi: “Bilim hayatın aracı, ilim ise amacıdır. Bilim değişken, ilim ise hiç geri dönmez.
Bilimde nas delil değil, ilimde delildir. Bilimin kırmızı çizgileri vardır. Bu çizgiyi aşanlara Allah cezasını vermiştir. Mesela koronavirüs pandemisi insan eliyle oluşturulmuş bir pandemidir, doğal değildir.” İnsanın yeryüzüne geliş gayesinin “insanlığa fayda” olduğunu ifade eden Prof. Aydın, “Biz buna amel-i salih diyoruz. Bu, hayata katkı sağlamak demektir. Misal, sadece domuz eti yemeden Müslüman olunmaz. Alemde her şeyle kardeşiz.
Akreple, domuzla, ağaçla, taşla… Allah son peygamberini o yüzden alemlere -dikkat edin aleme değil- rahmet olarak gönderdiğini söylüyor. Bu sırrı iyi anlamamız lazımdır” dedi.
Geleceğin yeniden tasarlandığını da belirten Prof. Aydın, şöyle devam etti:
“Genetik meselesi çok tartışılan çok detaylı incelenmesi gereken bir konudur. Eğitim hayatımızda bu meseleler doğru verilmiyor. Bugün en büyük terör eğitim anarşisidir. En büyük terör akademik terördür. 1933’tekine benzer bir eğitim reformuna ihtiyacımız var. Bir diğer tehdit ise yapay zeka meselesidir. Biliyorsunuz yapay zeka robotlar hayata dahil edildi. Gelecekte yapay zeka hakim, avukat, doktorlar iş yapacak. 2060’larda dünya bir yapay zeka ihtilali ile karşı karşıya kalabilir.” Programın sonunda ise Vakıf Başkanı Şaban Gülbahar, kültür hayatımıza katkılarından dolayı Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın’a bir teşekkür plaketi takdim etti.
Ayrıca vakfın 6 aylık hakemli dergisi Avrasya Dosyası’na yazıları ile katkıda bulunan Prof. Dr. Ayhan Aytaç, Prof. Dr. Kürşat Yıldırım, Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan, Dr. Ayşe Beyza Bıçakçı, Dr. F. Elif Ergüney Okumuş, Dr. Ömer Murat ve Y. Mim. Okan Hastürk’e de dergi editörü Tuğçenur Ekinci Furtana, Gülbahar ve Aydın tarafından teşekkür plaketi verildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump dün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
DünyaUkrayna ordusu, Rusya'nın Zafer Günü kutlamaları öncesinde Rus lider Putin'e büyük darbe vurarak sınır bölgesi Kursk'a bir kez daha büyük bir saldırı başlattı.
DünyaABD Başkanı Donald Trump'ın gümrük tarifeleri politikasının yankıları sürerken, Çin, Japonya ve Güney Kore ile birlikte 10 ülke ortak bir açıklama yayımladı. Açıklamada, ticarette korumacı tutumun arttığına ilişkin uyarılarda bulu
DünyaOregon sahillerinde keşfedilen elektrik iletkenliği olan yeni bir bakteri türü, çevre temizliğinden biyoelektroniğe kadar pek çok alanda çığır açabilecek potansiyele sahip.
Dünya