Tarih: 16.01.2022 13:35

Goldman, Euro bölgesinin önümüzdeki iki yıl içinde ABD ekonomisini geçeceğini tahmin ediyor

Facebook Twitter Linked-in

Goldman Sachs´taki analistler, öncelikle hükümet politikasındaki bir farklılık nedeniyle, Euro bölgesinin önümüzdeki iki yıl içinde ABD ekonomisinden daha hızlı büyüyeceğini tahmin ediyor.

 

Yatırım bankası, 19 üyeli euro bölgesinin bu yıl %4,4′lük bir hızla büyümesini beklerken, bu oran ABD için %3,5′lik bir orana kıyasla. Goldman, 2023′e bakıldığında euro bölgesinin %2,5, ABD´nin ise %2,2 büyüyeceğini öngörüyor.

 

Goldman´ın Avrupalı ​​baş ekonomisti Sven Jari Stehn, yakın vadede Avrupa´daki tablonun “zorlayıcı” olmasına rağmen, bölgenin “büyümek için daha fazla alanı olduğunu” söyledi.

 

Salı günü CNBC´ye konuşan Trump, Avrupa´nın büyümesini destekleyen iki ana faktör olduğunu söyledi.

 

Son Covid-19 kısıtlamalarının avro bölgesi ekonomisi üzerindeki etkisi ile ilgili olarak, “Vuruş geçen yıla göre daha yönetilebilir” dedi.

 

2021′in sonlarında keşfedilen yeni omikron varyantına rağmen Avrupa ülkeleri şimdiye kadar yaygın karantina kuralları uygulamadı. Bu, 2022′nin ilk birkaç haftasında daha derin ekonomik şokları önledi.

 

Stehn, ayrıca, bazı ekonomistlerin ABD için tahminlerinin aksine, Avrupa maliye politikasının bu yıl uyumlu kalmaya devam edeceğini söyledi.

 

Euro bölgesinin bu alanda öne çıktığını da sözlerine ekledi.

Kaynak; CNBC-E




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —