Tarih: 13.07.2021 13:19

Haiti: Devlet Başkanı Moise´yi öldürenlerden ikisi ABD adına çalışıyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Haiti makamları, Devlet Başkanı Jovenel Moise´nin öldürülmesinden sonra tutuklanan 26 şüpheliden ikisinin ABD kurumları için çalıştıklarının tespit edildiğini açıkladı.

Joseph Vincent ve James Solages isimli ABD´lilerin muhbir olarak çalıştıkları ve birinin ABD Uyuşturucuyla Mücadele İdaresi (DEA) adına faaliyet yürüttüğü tespit edildi.

CNN´de yer alan habere göre, DEA ise, yakalananların ´hiçbirinin kendi adına hareket etmediğini´ iddia ederken, şüphelilerden birini yetkili makamlara teslim olmaya çağırdıklarını ve konuyla ilgili olarak Haiti hükümetini bilgilendirdiklerini açıkladı.

Pazartesi günü ise, soruşturmaya yakın bir kaynağın Reuters´a yaptığı açıklamaya göre ise, tutuklanan iki kişi, müfettişlere ´Moise için tutuklama emri aldıklarını bildirilen Kolombiyalı bir komando birliği için tercüman olduklarını´ söyledi.

Şüphelilerden James Solages´in, bir süre Haiti´deki Kanada büyükelçiliğinde ´koruma şefi´ olarak çalışan ´sertifikalı bir diplomatik ajan´ olduğu da söylendi.

Haiti´nin 53 yaşındaki Devlet Başkanı Moise, 7 Temmuz´da silahlı kişilerce evine düzenlenen saldırıda hayatını kaybetmiş, eşi Martine Moise yaralanmıştı.

Moise´nin evinde uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmesinin ardından geçici Başbakan Claude Joseph, ülkede acil durum ilan etmişti.

Moise´nin, öldürülmeden önce suikastçılar tarafından işkenceye maruz kaldığı ortaya çıktı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —