• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Hollandalı uzmandan Türk SİHA´ları için 'dünyanın en iyisi' yorumu

Hollandalı uzmandan Türk SİHA´ları için

Türkiye´nin silahlı insansız hava araçlarına (SİHA) ilişkin Hollanda´nın NRC gazetesinde yer alan analizde Bayraktar TB2 için 'dünyanın en iyisi' yorumu yapıldı.

 

Türkiye´nin silahlı insansız hava araçlarına (SİHA) ilişkin Hollanda´nın NRC gazetesinde yer alan analizde Bayraktar TB2 için 'dünyanın en iyisi' yorumu yapıldı.

NRC, Türk SİHA´larına ilişkin kapsamlı bir analiz yayımladı. SİHA´ların savunma sanayisindeki rolüne değinilen analizde Türkiye´nin SİHA ihracatını gün geçtikçe artırdığı belirtildi.

Analizde, SİHA´ların muadillerine oranla daha kaliteli ve hesaplı olmasının yanı sıra operasyonel başarılarına da değinildi. Analizde, Hollandalı savunma uzmanı Stijn Mitzer´in 'Bayraktar TB2 operasyonel açıdan dünyanın en iyisi' şeklindeki ifadelerine yer verildi.

Analizde Mitzer´in, 'Çin yapımı Wing Loong-II SİHA´larının 15 milyon dolara satılırken, daha kaliteli ve güvenilir olan Bayraktar TB2 5 milyon dolar civarında satılıyor' şeklindeki ifadeleri aktarıldı.

BİRÇOK ÜLKEYE İHRAÇ EDİLİYOR

Bayraktar TB2´nin birçok ülkeye ihraç edildiği belirtilen analizde, bunun Türk dış politikasına önemli katkı sunduğu kaydedildi.

Analizde, Türk SİHA´larının Suriye, Libya ve Azerbaycan´daki başarıları vurgulanırken, Polonya, Ukrayna gibi birçok ülkeye ihracat edildiği aktarıldı.

Türk SİHA´larının Afrika´da dikkat çekmeye başladığı belirtilen analizde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın Afrika gezilerinde SİHA anlaşmaları yaptığı bilgisine yer verildi.

Haberde, Selçuk Bayraktar´ın Atatürk Havalimanı´nda eylülde düzenlenen İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST´teki açıklamaları da hatırlatıldı.

Bayraktar´ın Türk SİHA operatörlerinin Amerikalılara oranla çok daha dikkatli oldukları şeklindeki sözlerine yer verildi.

Türk savunma sanayisi 2021 yılına ihracat rekoru kırarak bu alanda 3 milyar dolar sınırını aştı.

Nijer, Kenya, Etiyopya, Cibuti, Fas, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Polonya, Macaristan, Moğolistan, Ukrayna ve Kırgızistan´a gerçekleştirilen satışlarla Türk savunma sanayisi ürünlerinin mevcut olduğu coğrafyalar genişledi.

 

 

 



17.8° / 9.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor