Tarih: 27.02.2021 12:25

İngiliz medyası: İtalyan opera sanatçısının Sputnik V ile aşılanması AB´nin rezaleti

Facebook Twitter Linked-in

 

İngiliz Express gazetesi yazarı Tim McNulty, İtalyan opera sanatçısı Anna Maria Chiuri´nin koronavirüse karşı Rusya´nın geliştirdiği Sputnik V aşısını olmasının Avrupa Birliği (AB) için rezalet olduğunu söyledi.

Express gazetesi yazarı Tim McNulty, İtalyan opera sanatçısı Anna Maria Chiuri´nin Rusya turu sırasında Sputnik V aşısı yaptırdığını ve Russia Today (RT) televizyonuna verdiği demeçte, AB´nin aşılama çalışmalarını eleştirdiğini kaydederek, bunun Avrupalı yetkilileri küçük düşüren bir durum olduğunu savundu.

Chiuri, RT´ye yaptığı açıklamada, 'Avrupa´da büyük bir sorun var, çünkü burada halkı olabildiğince çabuk aşılamak mümkün değil. Bu, normal hayata dönmeyi engelliyor. Oysa burada, Moskova´da, her şey her zamanki gibi çalışıyor. Mağazalar, tiyatrolar hepsi açık. Biz müzisyenler, diğer kültür kurumları gibi tüm tiyatrolarımızın kapalı olmasından dolayı şoktayız. Avrupa´da bununla neden geç kaldıklarına anlam veremiyorum' ifadelerini kullanmıştı.

İtalyan sanatçı, Avrupa ülkelerindeki aşı açığını kapatmak için Rus aşısını ithal etmeyi teklif etmişti.

İngiliz gazeteci McNulty, ayrıca Hırvatistan´ın Sputnik V ithalatı için zemin hazırladığına dikkat çekerek Slovakya´nın da Rusya temsilcileriyle görüştüğünü kaydetti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —