İngiltere enflasyonu 40 yılın en yüksek seviyesine ulaştı

İngiltere enflasyonu 40 yılın en yüksek seviyesine ulaştı

Milyonlarca insanın geçen ay enerji maliyetlerinde yılda 700 sterlinlik eşi görülmemiş bir artış görmesiyle bu artış yaşandı.

Ukrayna savaşının yol açtığı yüksek yakıt ve gıda fiyatları, enflasyonun bu yıl artmaya devam etmesi beklenirken, yaşam maliyetini de yukarı çekiyor.

Citizens Advice, hükümetin hane halklarına daha fazla destek sunması için 'uyarı ışıkları daha parlak yanıp sönemezdi' dedi ve borç yardım kuruluşları, faturaları ödemekte zorlanan herkesi yıl içinde değil, daha önce yardım aramaya çağırdı.

Ulusal İstatistik Ofisi´ne (ONS) göre, Nisan ayında enflasyondaki artışın yaklaşık dörtte üçü yüksek elektrik ve gaz faturalarından geldi.

Daha yüksek bir enerji fiyatı tavanı - yani tedarikçilerin müşterilerden talep edebileceği birim başına maksimum fiyat - geçen ay başladı, yani tipik miktarda gaz ve elektrik kullanan evler artık yılda ortalama 1.971 sterlin ödüyor.

Düşünce kuruluşu Mali Araştırmalar Enstitüsü, şimdiye kadar tüm gelir düzeyindeki hanelerin benzer enflasyon oranlarıyla karşı karşıya kaldığını, ancak artan fiyatlardan en çok en çok yoksulların etkilendiğini çünkü hane bütçelerinin çok daha fazlasını gaz ve elektriğe harcamak zorunda kaldıklarını söyledi.

Restoran ve kafelerin menülerinde yer alan 'tüm ürünler' de, işletmelere yardımcı olmak için pandemi sırasında kesilen ağırlama KDV oranının %20´ye dönmesi nedeniyle yükseldi.

ONS tahmini enflasyonu, Mart 1982´den bu yana en yüksek seviyesinde, yani %9,1 seviyesinde bulunuyor.

İngiltere Merkez Bankası bu ayın başlarında, maliyet sıkışıklığının İngiltere´yi resesyonun eşiğine getirebileceği ve enerji faturalarında beklenen ilave artışların ortasında enflasyonun bu yılın sonunda %10´un üzerine çıkacağı konusunda uyarmıştı.



ABD, Suriye yönetimiyle normalleşme için ön koşullarını açıkladı: Yaptırımlar hafifletilebilir

Yaptırımlar hafifletilebilir

Dünya

Trump'a göre, Rusya'nın Ukrayna'yı ele geçirmemesi büyük bir taviz

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya'nın barış için büyük tavizler verdiğini söyledi. Trump, "savaşı durdurup Ukrayna'nın tamamını ele geçirmemesini", barış anlaşmasına giden yolda büyük bir taviz olarak nitelendirdi.

Dünya

Ticaret geriliminde 'toplantı muamması': Trump "görüştük" dedi, Çin reddetti

ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşında tansiyonun düştüğüne dair karmaşık mesajlar geliyor. ABD Başkanı Trump, taraflar arasında görüşme gerçekleştiğini öne sürerken, Çin cephesinden gelen açıklamalar bu iddiaları yalanladı.

Dünya

Tarife gerilimi küresel ekonomide resesyon endişelerini körükledi

ABD Başkanı Donald Trump'ın göreve gelmesinden itibaren gümrük tarifeleri ve dünyada ticaret politikalarına ilişkin giderek artan belirsizlikler, küresel ekonomide bu yıl resesyon yaşanabileceğine ilişkin endişeleri artırdı.

ABD, Suriye yönetimiyle normalleşme için ön koşullarını açıkladı: Yaptırımlar hafifletilebilir

Trump'a göre, Rusya'nın Ukrayna'yı ele geçirmemesi büyük bir taviz

Ticaret geriliminde 'toplantı muamması': Trump "görüştük" dedi, Çin reddetti

Tarife gerilimi küresel ekonomide resesyon endişelerini körükledi

İsrail ordusunda isyan büyüyor: 'Gazze’de ne kaldı ki hala bombalıyorsunuz?'

Gizli operasyon ifşa oldu: Esad, Suriye’den para ve gizli belgeleri böyle kaçırmış

Siyasette ‘ishâl-i fem’ salgını

Aliyev’den KKTC’ye destek: Her zaman yanlarındayız

ABD, Çin'e yönelik tarifeleri artırırken, diğer ülkeler için ek tarifeleri 90 gün süreyle durdurdu

Rusya’dan Ukrayna’ya İHA saldırıları: 12 yaralı

Bayraktar TB2 gerçekleştirdiği manevrayla dünya havacılık tarihine geçti

Suriye'de örtük savaş

Ah Olric, nedir bu ergen siyaseti!

TÜRK DÜNYASININ ‘BAŞBUĞ’UNA SAYGI

AVRASYA BİR VAKFI VE ASAM’DAN CHP’YE KINAMA

Harakiri, CHP ve ‘akıl tutulması’

Yansımalar

MURAT ÜLKER’İN MURAT ÜLKER’LE RÖPORTAJI (1)

SURİYE'DEKİ EMPERYALİST SINAMALAR

Türkiye ABD ve müttefiklerinin füzelerinden daha iyisini üretti

Suriye'deki olayların arkasında bu iki ülke var! Uzman isim olasılıkları sıraladı

Altay tankında ABD ve Rusya’da olmayan özellik

Nadir toprak elementlerinin günümüz jeostratejisindeki yeri

Emekli Albay Eray Güçlüer'den çarpıcı analiz! ABD Güney Kıbrıs'ı neye hazırlıyor?

İlham Aliyev ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Iğdır Nahçıvan Boru Hattı açılışında bir araya geldi

ABD basını, Bayraktar AKINCI'yı yakın takibe aldı: Türkiye'nin iktidara yükselişi

Trump'tan Gazze halkına tehdit: Esirleri bırakmazsanız öleceksiniz

Macron: ABD yanımızda değilse savaşa hazır olmalıyız

AFAD: Asrın Felaketi’nden bugüne kadar 107 bin deprem gerçekleşti

İsrail'in 'Cehennem planı': Netanyahu Ramazan dinlemedi

Yükleniyor