Tarih: 29.11.2021 12:56

İngiltere ve İsrail ticaret ve savunma anlaşması imzalayacak

Facebook Twitter Linked-in

 

İngiltere ve İsrail Pazartesi günü Londra´da 10 yıllık bir ticaret ve savunma anlaşması imzalayacak ve siber güvenlik gibi konularda işbirliği ve İran´ın nükleer silah elde etmesini önlemeye yönelik ortak taahhüt sözü verecek.

Anlaşma, İsrailli şirket NSO Group tarafından üretilen casus yazılımın muhtemelen Dubai hükümdarının eski karısına danışmanlık yapan iki İngiliz avukatı gözetlemek için kullanıldığına dair kanıtlara rağmen , dışişleri bakanı Liz Truss ve İsrailli mevkidaşı Yair Lapid tarafından duyuruldu. 

Daily Telegraph´taki ortak bir makalede Truss ve Lapid, anlaşmanın 'önümüzdeki on yıl için siber, teknoloji, ticaret ve savunmayı kapsayan yeni bir stratejik plan' anlamına geldiğini ve iki ülkenin 'İran´ı önlemek için gece gündüz çalışacaklarını' söyledi. rejimin bir nükleer güç haline gelmesini engelledi”.

Bakanlar, iki ülkenin kendilerini siber uzayda savunmak için 'daha yakın çalışacaklarını', İsrail´in Birleşik Krallık için birinci seviye bir siber ortak haline geleceğini ve İngiliz pazarına daha fazla erişime sahip olacağını da sözlerine ekledi. Truss ve Lapid, 'Ortaklığımız bizi teknolojik devrimin ön saflarında tutacak,' diye ekledi.

Şirkete yakın kaynaklar, +44 İngiltere numaralarının tekrar casusluk edilmesini önlemek için yazılımını değiştirdiğini söylese de, o sırada İngiliz şikayetleri nispeten sessizdi. NSO teknolojisi, şirketin yazılımının dünya çapındaki rejimler tarafından “ulus ötesi baskı” için kullanılmasına atıfta bulunarak, o zamandan beri ABD kara listesine alındı.

 

Bununla birlikte, dışişleri bakanlarının ortak açıklamasında İngiltere, İsrail´e bu konuda teyakkuzda kalacağına dair güvence vermeye çalışıyor. Ayrıca İran rejiminin bir daha nükleer güç haline gelmesini önlemek için gece gündüz çalışacağız. Truss ve Lapid, 'Tahran´ın emellerini engellemek için ortaklarımız ve arkadaşlarımızla yakın işbirliğine duyulan ihtiyacı artıran saat ilerliyor' dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —