İngiltere´de 7 Kasım´dan itibaren kuş gribi nedeniyle tüm kümes hayvanları içeride tutulacak

İngiltere´de 7 Kasım´dan itibaren kuş gribi nedeniyle tüm kümes hayvanları içeride tutulacak

İngiltere Çevre, Gıda ve Köy İşleri Bakanlığı, kuş gribi nedeniyle 7 Kasım´dan itibaren tüm kümes hayvanları ve kafeslerdeki kuşların içeride tutulması gerektiğini duyurdu.

 

İngiltere Çevre, Gıda ve Köy İşleri Bakanlığı, kuş gribi nedeniyle 7 Kasım´dan itibaren tüm kümes hayvanları ve kafeslerdeki kuşların içeride tutulması gerektiğini duyurdu.

İngiltere´de çiftliklerde ve yabani kuşlarda kuş gribinin tespit edilmesinin ardından salgınla mücadelede ülke genelinde tedbirler sıkılaştırıldı. İngiltere Çevre, Gıda ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, tüm kümes hayvanları ve kafes kuşları için zorunlu barınma önlemlerinin alındığı bildirildi. Açıklamada, kuş gribi salgınıyla mücadele çerçevesinde 7 Kasım´dan itibaren ülke genelindeki tüm kümes hayvanlarının ve kafes kuşlarının içeride tutulması gerektiği duyuruldu.

Açıklamada, ülkenin güneyinde yer alan Suffolk, Norfolk ve Essex´de halihazırda yürürlükte olan zorunlu barınma önlemlerinin 7 Kasım´dan itibaren İngiltere´nin tamamına genişleteceği aktarıldı.

“Bu yıl, şimdiye kadarki en büyük kuş gribi salgınıyla karşı karşıyayız”

Birleşik Krallık Baş Veteriner Memuru Christine Middlemiss, 'Bu yıl, şimdiye kadarki en büyük kuş gribi salgınıyla karşı karşıyayız. İngiltere genelinde ticari çiftliklerde veya küçük kümeslerdeki vaka sayısında hızlı bir artış görüyoruz' ifadelerini kullanarak, kuşların içeride tutulması önlemini hastalıktan korunmanın en iyi yolu olarak değerlendirdi.

Bakanlık, kümes hayvanları ve kafes kuşlarının sahiplerini türü veya boyutu ne olursa olsun sürülerini hastalıktan korumaları için biyogüvenlik önlemlerine sıkı bir şekilde uymaya çağırarak, kanıtların barınak kuşlarının kuş gribi ile enfekte olma riskini azalttığını söyledi.

Ekim 2021´den bu yana 5,5 milyon kuş telef oldu

İngiltere´de Ekim 2021´den bu yana 5,5 milyon kuş salgın nedeniyle telef oldu veya itlaf edildi. Bu rakamın 2,3 milyonu bu ay kaydedildi. Ülkede bu ay 70´in üzerinde kuş gribi vakası tespit edilirken, Ekim 2021´den bu yana ise 200´den fazla kuş gribi vakası bildirildi.

 

 

 



Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Sadi ÖZDEMİR

Türkiye

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Türkiye

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

KONFERANS:

Türkiye

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Al Monitor’ün analizine göre ABD geri adım atarken Türk savunma sanayisi NATO’nun bel kemiği oldu. Uzmanlar, Avrupa’nın güvenlik açığını kapatan tek ülkenin Türkiye olduğunu ifade ediyor.

Teknoloji

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Fransa, Monako, Belçika, Lüksemburg ve Malta, Filistin Devleti'ni tanıdıklarını duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fox News'e konuştu: Gazze'deki soykırımın faili Netanyahu'dur

Gram altın kritik seviyeyi aşarak rekor kırdı

Dört haftadır güncel İtalya gezilerimi yazıyorum. Şimdi size hepsinin linklerini beraber takdim ediyorum.

Türk Milliyetçileri Türk Kültür Kampı’nda Buluştu

Rusya - Ukrayna Savaşında Macron'un Umudu Türk Askeri! Türkiye 3. Dünya Savaşını Nasıl Önledi?

Ve Gazze ve vicdan ve merhamet…

İNSANIN SIRRI” NEDİR?

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Kıbrıs Türkü yalnız değildir, bu yolculukta her zaman Türkiye Cumhuriyeti yanımızdadır

Gazze'de son 24 saatte 18 kişi açlıktan hayatını kaybetti

Milli platformlara güç katan yeni sistemler IDEF 2025'te görücüye çıkacak

Sakarya'da çıkan orman yangınına müdahale sürüyor

KINAMA BİLDİRİSİ

Yaşargil Efsanesi

“YÜZYILIN CERRAHI” HAYATINI KAYBETTİ

“MİLLİ UÇAK KAAN”ENDONEZYA YOLCUSU

Soykırım destekçisi Siyonist bakanlara 'canavarlık' yaptırımı! Ülkeye girişleri yasaklandı

Trump'tan göstericilere hapis tehdidi! Toplu tutuklamalar başladı: Sokağa çıkma yasağı uygulanıyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde bilirkişi raporu tamamlandı: Mühendislerin dikkat çektiği altı tespit

İstanbul'un üç ilçesinde seçim tamamlandı: Gaziosmanpaşa Belediyesi AK Parti'ye geçti

Togg'un yeni sedan modeli yollarda! İşte tahmini satış fiyatı

Terörsüz Türkiye’ meselesi konuşuldu

BELARUS BAŞKONSOLOSU VAKFIMIZI ZİYARET ETTİ

GENÇLERDEN 19 MAYIS BULUŞMASI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun

Yükleniyor