İnsan hakları örgütlerinden AB´ye açık mektup: Frontex´i feshedin

İnsan hakları örgütlerinden AB´ye açık mektup: Frontex´i feshedin

İtalya merkezli Saving Humans Mediterranea ve diğer onlarca insan hakları örgütü, Avrupa Komisyonu, Avrupa Konseyi ve Avrupa Parlamentosu´na yazdıkları açık mektupta, AB´nin dış sınırlarının korunmasından sorumlu kurumu Frontex´in fesh

 

İtalya merkezli Saving Humans Mediterranea ve diğer onlarca insan hakları örgütü, Avrupa Komisyonu, Avrupa Konseyi ve Avrupa Parlamentosu´na yazdıkları açık mektupta, AB´nin dış sınırlarının korunmasından sorumlu kurumu Frontex´in feshedilmesi çağrısında bulundu.

Saving Humans Mediterranea´nın resmi internet sitesinden yayınlanan mektupta, “Bu yıl şimdiye kadar 740´tan fazla insan güvenli bir yer aramak için Akdeniz´i geçmeye çalışırken öldü. AB´nin sınır rejimi (Frontex) onları genellikle denize açılmaya elverişli olmayan gemilerde tehlikeli göç yolları kullanmaya zorladı. Onları yolda durdurmak için komşu ülkeleri görevlendirdi. Onları şiddetle karşılayarak ya da kurtarmayı reddederek denizde boğulmaya terk etti” ifadeleri yer aldı.

´Avrupa´nın politikaları 45 bin göçmeni öldürdü´

Açıklamada, 'Bunlar, Avrupa Birliği´nin insanları korumak yerine sınırları güçlendirme takıntısı nedeniyle kaybedilen hayatlar. Ne pahasına?' ifadelerinin yer verildiği mektupta, 1993´ten bu yana Avrupa´nın politikaları nedeniyle 45 bin 555 göçmenin hayatını kaybettiği ifade edildi. Mektupta, 'Bu şiddetin merkezinde, AB´nin sınır polis gücü olan Avrupa Sınır ve Sahil Güvenlik Ajansı Frontex yatıyor. 15 yıllık varlığı boyunca Frontex, Avrupa´nın göç eden insanlara karşı şiddet içeren politikalarının hem hevesli bir destekçisi hem de kilit uygulayıcısı olmuştur. Geçtiğimiz aylarda gazeteciler ve insan hakları grupları tarafından yürütülen bir dizi soruşturma, genellikle kamuoyunun incelemesinden saklanan Frontex´i ön plana çıkardı' denildi.

Frontex´in 2027´nin sonuna kadar 5.6 milyar euro bütçesi olduğuna vurgu yapılan mektupta, 'Bu politikalar, göçü bir güvenlik sorunu olarak çerçeveleyen ve göç eden çaresiz insanları bir tehdit olarak gösteren bir anlatı üzerine inşa edilmiştir. ´Avrupa Kalesi´ içimizi utançla dolduruyor, hakları bastırıyor ve adaleti engelliyor. Ama bu şekilde olmak zorunda değil. Bu bağlamda Frontex reforme edilemez. Feshedilmesi gerekir' denildi.



ABD, Suriye yönetimiyle normalleşme için ön koşullarını açıkladı: Yaptırımlar hafifletilebilir

Yaptırımlar hafifletilebilir

Dünya

Trump'a göre, Rusya'nın Ukrayna'yı ele geçirmemesi büyük bir taviz

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya'nın barış için büyük tavizler verdiğini söyledi. Trump, "savaşı durdurup Ukrayna'nın tamamını ele geçirmemesini", barış anlaşmasına giden yolda büyük bir taviz olarak nitelendirdi.

Dünya

Ticaret geriliminde 'toplantı muamması': Trump "görüştük" dedi, Çin reddetti

ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşında tansiyonun düştüğüne dair karmaşık mesajlar geliyor. ABD Başkanı Trump, taraflar arasında görüşme gerçekleştiğini öne sürerken, Çin cephesinden gelen açıklamalar bu iddiaları yalanladı.

Dünya

Tarife gerilimi küresel ekonomide resesyon endişelerini körükledi

ABD Başkanı Donald Trump'ın göreve gelmesinden itibaren gümrük tarifeleri ve dünyada ticaret politikalarına ilişkin giderek artan belirsizlikler, küresel ekonomide bu yıl resesyon yaşanabileceğine ilişkin endişeleri artırdı.

ABD, Suriye yönetimiyle normalleşme için ön koşullarını açıkladı: Yaptırımlar hafifletilebilir

Trump'a göre, Rusya'nın Ukrayna'yı ele geçirmemesi büyük bir taviz

Ticaret geriliminde 'toplantı muamması': Trump "görüştük" dedi, Çin reddetti

Tarife gerilimi küresel ekonomide resesyon endişelerini körükledi

İsrail ordusunda isyan büyüyor: 'Gazze’de ne kaldı ki hala bombalıyorsunuz?'

Gizli operasyon ifşa oldu: Esad, Suriye’den para ve gizli belgeleri böyle kaçırmış

Siyasette ‘ishâl-i fem’ salgını

Aliyev’den KKTC’ye destek: Her zaman yanlarındayız

ABD, Çin'e yönelik tarifeleri artırırken, diğer ülkeler için ek tarifeleri 90 gün süreyle durdurdu

Rusya’dan Ukrayna’ya İHA saldırıları: 12 yaralı

Bayraktar TB2 gerçekleştirdiği manevrayla dünya havacılık tarihine geçti

Suriye'de örtük savaş

Ah Olric, nedir bu ergen siyaseti!

TÜRK DÜNYASININ ‘BAŞBUĞ’UNA SAYGI

AVRASYA BİR VAKFI VE ASAM’DAN CHP’YE KINAMA

Harakiri, CHP ve ‘akıl tutulması’

Yansımalar

MURAT ÜLKER’İN MURAT ÜLKER’LE RÖPORTAJI (1)

SURİYE'DEKİ EMPERYALİST SINAMALAR

Türkiye ABD ve müttefiklerinin füzelerinden daha iyisini üretti

Suriye'deki olayların arkasında bu iki ülke var! Uzman isim olasılıkları sıraladı

Altay tankında ABD ve Rusya’da olmayan özellik

Nadir toprak elementlerinin günümüz jeostratejisindeki yeri

Emekli Albay Eray Güçlüer'den çarpıcı analiz! ABD Güney Kıbrıs'ı neye hazırlıyor?

İlham Aliyev ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Iğdır Nahçıvan Boru Hattı açılışında bir araya geldi

ABD basını, Bayraktar AKINCI'yı yakın takibe aldı: Türkiye'nin iktidara yükselişi

Trump'tan Gazze halkına tehdit: Esirleri bırakmazsanız öleceksiniz

Macron: ABD yanımızda değilse savaşa hazır olmalıyız

AFAD: Asrın Felaketi’nden bugüne kadar 107 bin deprem gerçekleşti

İsrail'in 'Cehennem planı': Netanyahu Ramazan dinlemedi

Yükleniyor