• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

İnsuyu Mağarası´nda Bekleyiş Sona Erdi

İnsuyu Mağarası´nda Bekleyiş Sona Erdi

Türkiye´de turizme açılan ilk mağara olarak tarihteki yerini koruyan İnsuyu Mağarası´nın tabiat parkı ilan edilmesine onay çıktı. Müjdeli haberi Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu verdi.

Burdur Gazetesi

Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürü Rıza Kamil´e talimat veren Bakan Eroğlu, “Ne para istiyorsan göndereceğiz” deyip, bir an önce çalışmaların tamamlanmasını istedi.

İnsuyu Mağarası´nda daha önce başlayan çalışmalarda korkuluklar sağlamlaştırılmış, kamera sistemi kurulmuş, ışıklandırmalar ve acil çağrı butonları yenilenmişti. Mağara ekosistemine uygun yapılan iç düzenlemelerinin ardından dış mekân yapılacak. 2017´nin yaz aylarında içeride yapılan çalışmalar nedeniyle kapalı olan mağaranın önümüzdeki dönemde açılmasıyla gezilerin rehber eşliğinde yapılması bekleniyor.

İnsuyu Mağarası´nın akıbetiyle ilgili neredeyse bir yılı aşkındır bekleyiş sürüyordu. Tabiat Parkı ilan edilmesi için gerekli yerel adımlar atılmış, gözler Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün vereceği karara çevrilmişti. Uzun süren bekleyişin ardından, Türkiye´nin turizme açılan ilk mağarası olarak bilinen İnsuyu´nun tabiat parkı ilan edildiği müjdesini Orman ve Su Bakanı Veysel Eroğlu, geçtiğimiz haftalarda yaptığı Burdur ziyaretinde verdi.

İnsuyu Mağarası´nın Tabiat Turizmi Master Planına ilave edileceğini belirten Bakan Eroğlu, Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürü Rıza Kâmil´e bir an önce konunun ele alınması talimatını verip, “Ne para istiyorsan göndereceğiz” dedi. Burdur´un fahri hemşehrisi olarak, üzerine düşen her şeyi yapmaya hazır olduğunu ifade eden Bakan Eroğlu, Burdur´un turizm açısından geliştirilmesinde katkı sağlamak için bakanlığın gerekli çalışmaları yapacağını, Burdur´u dünyaya tanıtacağını vurguladı. İnsuyu Mağarası´nda daha önce başlayan çalışmalarda korkuluklar sağlamlaştırılmış, kamera sistemi kurulmuş, ışıklandırmalar ve acil çağrı butonları yenilenmişti. Mağara ekosistemine uygun yapılan iç düzenlemelerinin ardından dış mekân düzenlemesi için hazırlıklar yapılmış peyzaj düzenlemeleri bekleniyor. 2017´nin yaz aylarında içeride yapılan çalışmalar nedeniyle kapalı mağaranın önümüzdeki dönemde açılmasıyla gezilerin rehber eşliğinde yapılması bekleniyor.( Burdur Gazetesi-20.12.2017)



17.1° / 12.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor