• BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Irak-Türkiye İş Birliği Anlaşması

Irak-Türkiye İş Birliği Anlaşması

Irak ile Türkiye pazar günü iş birliği anlaşmaları imzaladı. Irak Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Bağdat’ta İbrahim Caferi ve Taner Yıldız başkanlığında toplanan Irak-Türkiye Karma Ekonomik İş Birliği Komisyonu to

İran Devlet Radyosu

Irak ile Türkiye pazar günü iş birliği anlaşmaları imzaladı. Irak Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Bağdat’ta İbrahim Caferi ve Taner Yıldız başkanlığında toplanan Irak-Türkiye Karma Ekonomik İş Birliği Komisyonu toplantısında farklı alanlarda iş birliği anlaşmalarının imzalandığı belirtildi.

Toplantıda ayrıca farklı konular ve iki ülke arasında ilişki ve iş birliğinin güçlendirilmesi de ele alındı.

17. Dönem Karma Ekonomik Komisyonu toplantısına katılmak üzere Bağdat’a giden Taner Yıldız toplantı sonrası İbrahim Caferi ile düzenlediği ortak basın toplantısında, ülkesinin Bağdat’ın da onaylaması durumunda Irak güvenlik güçlerine eğitim vermeye hazır olduğunu belirtti.

Yıldız “Türkiye, teröristlerin Irak topraklarına girişini engellemek amacıyla Irak ile ortak sınırında özel kararlar ve tedbirler ön görmektedir.” dedi.

Yıldız, Irak Başbakanı Haydar el Abadi ile de görüştü.

Söz konusu görüşmede el Abadi, Ankara ile Bağdat arasında ihtilaf konusu olan sorunlar ve özellikle petrol ve su alanlarındaki sorunların çözülmesinin ve tarafların kabul edeceği kapsamlı bir anlaşmaya varmak için uygun bir yol haritasının çizilmesinin şart olduğunu belirtti.

Abadi ve Yıldız, ikili ilişkilerin geliştirilmesi, Irak’ın siyasi ve güvenlik sorunları ile bölgedeki gelişmeleri de ele aldı.

Görüşmede el Abadi, Bağdat hükûmetinin Türkiye ile siyasi, ekonomik, enerji ve su alanlarında ilişkilerin geliştirilmesine sıcak baktığını belirtti.

Abadi, “Irak hükûmeti, taraflar arasındaki tüm ihtilafların, iki milletin menfaatleri, toprak bütünlüğü ve egemenliği ile başkalarının iç işlerine müdahale edilmemesi temeline dayalı çözülmesini istiyor. Bağdat; Türkiye, bölge ülkeleri ve tüm dünyayla iyi ilişkiler kurulmasını istiyor.” dedi. (İran IRIB-İnternet - 19 Ocak 2015)



22.1° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor