• BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

İsrail, Doğu Akdeniz´de Kariş doğalgaz sahasına doğru giden 3 Hizbullah İHA´sını düşürdü

İsrail, Doğu Akdeniz´de Kariş doğalgaz sahasına doğru giden 3 Hizbullah İHA´sını düşürdü

İsrail Ordusu Cumartesi günü Hizbullah´ın başlattığını söyledi. Üç insansız hava aracının Akdeniz´deki Karish gaz sahasına doğru gittiği bildirildi. Özellikle, 2020´de hem Lübnan hem de İsrail deniz sınırlarıyla ilgili müzakere

İsrail Ordusu Cumartesi günü, Hizbullaha ait üç insansız hava aracını düşürdüğünü açıkladıDrone´ların Kariş doğalgaz sahasına doğru gittiği bildirildi. Gelişme, aralarında artan gerilimlerin ortasında geldi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, 'İsrail´in ekonomik sularında hava sahasına yaklaşan üç düşman insansız hava aracı önlendi' denildi. AFP´nin bildirdiğine göre, bir insansız hava aracı bir İsrail savaş uçağı ve diğer iki insansız hava aracı bir savaş gemisi tarafından durduruldu.

Bu arada Lübnan´ın İran destekli Hizbullah hareketi, açık deniz bölgesine insansız hava araçları fırlattığını söyledi. Grup yaptığı açıklamada, 'Cumartesi öğleden sonra, tartışmalı Karish sahasına keşif misyonları için üç silahsız insansız hava aracı fırlatıldı.' Dedi.

Grup ayrıca görevin tamamlandığını da sözlerine ekledi. Ancak, İsrail ordusunun müdahalesinden bahsetmedi. Geçen ay Lübnan, kiraladığı bir geminin Karish sahasına girmesinden sonra İsrail´i de kınadı. Gemi, Londra´da işlem gören Yunan enerji şirketi Energean tarafından işletiliyordu.

Özellikle, 2020´de hem Lübnan hem de İsrail deniz sınırlarıyla ilgili müzakerelere yeniden başladı. Ancak Lübnan´ın süreç boyunca Birleşmiş Milletler tarafından kullanılan haritanın değiştirilmesi gerektiğini söylemesi üzerine görüşmeler durdu.



17.7° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor