İtalya´da en az 120 bin işletme kapanma tehlikesinde

İtalya´da en az 120 bin işletme kapanma tehlikesinde

İtalya´da seçim sonucu itibarıyla birinci gelen Meloni´yi iktidarında ekonomik kriz bekliyor. Birçok Avrupa ülkesinde olduğu gibi İtalya´da da bozulan finansal ortamın yanında kapanan şirketler özellikle ağır basıyor. Küçük ve orta ö

 

İtalya´da seçim sonucu itibarıyla birinci gelen Meloni´yi iktidarında ekonomik kriz bekliyor. Birçok Avrupa ülkesinde olduğu gibi İtalya´da da bozulan finansal ortamın yanında kapanan şirketler özellikle ağır basıyor. Küçük ve orta ölçekli işletmeler artan enerji faturalarıyla baş edemiyor…

İtalya´da on binlerce firma kapanmanın eşiğinde. Rusya´nın enerji hamleleri ile merkez bankalarının sıkılaşmalarının arasında kalan Avrupa ekonomisinin en ağır faturalarından birine maruz kalan ülkede işletmeler enerji tüketimleri için para bulamıyor.

ENERJİ FATURALARI SEBEP OLUYOR

İtalyan haber kuruluşu Corriere della Sera´nın iş derneği Confcommercio Başkanı Carlo Sangalli´ye atıfta bulunarak bildirdiğine göre, İtalya´da 100.000´den fazla işletme, yükselen enerji faturaları nedeniyle kapanma tehlikesiyle karşı karşıya.

'EN AZ 120 BİN'

Sangalli, haber kanalında yaptığı bir değerlendirmede “Zaten bugün birçok şirket hizmetleri yeniden organize ediyor veya azaltıyor. 2023´ün ilk yarısına kadar hizmet sektöründeki en az 120.000 küçük işletme risk altında… Bu, en büyük şirketleri hesaba katmayan temkinli bir tahmin” dedi.

YÜZ BİNLERCE İŞ KAYBI

Yetkiliye göre, durum 370.000´den fazla iş kaybına yol açabilir. Sangalli, İtalya´da enerji fiyatlarının diğer ülkelere göre çok daha yüksek olduğunu ve bunun da küçük ve orta ölçekli işletmeleri zorladığını kaydetti.

AVRUPA´NIN KALANINDAN DAHA YÜKSEK

Sangalli, 'Enerji maliyetleri açısından otellerimiz, barlarımız, restoranlarımız ve mağazalarımız bu yıl faturalarına Almanya´dan yüzde 40-60, Fransa´dan üç kat daha fazla ödeyecek' dedi.

İTALYAN EKONOMİSİ COVID´İN İLK GÜNLERİNDEN İTİBAREN SIKINTIDA

Enerji krizinin, Covid-19 salgını tarafından zaten savunmasız hale getirilmiş birçok işletmeye son darbeyi vurabileceğini kaydetti. Yetkili, ülkenin 'ülkemizin daha iyi ve daha basit bir şekilde çalışmasını sağlayacak' 'iyi reformlara ve iyi yatırımlara' ihtiyacı olduğunu söyledi ve pandemi sırasında alınan bazı destek önlemlerinin eski haline getirilmesi çağrısında bulundu.

ENERJİNİN YÜZDE 75´İ İTHAL

İtalya, diğer AB ülkeleriyle birlikte rekor düzeyde yüksek bir enflasyonla mücadele ediyor. Ülkede yıllık enflasyon, büyük ölçüde enerji maliyetleri kaynaklı olarak Ağustos ayında yüzde 8,4´e ulaştı. İtalya enerjisinin yaklaşık yüzde 75´i ithalata dayalı. Bu yılın başında doğalgazının yüzde 40´ını Rusya´dan ithal ediyordu, ancak Temmuz ayında yaptırımlar nedeniyle Rus alımları yüzde 25´e düştü. Bu ayın başlarında, Gazprom teknik sorunlar nedeniyle Kuzey Akım 1 boru hattı üzerinden akışı durdurduğunda İtalya, Rusya´dan tedarikinin çoğunu kaybetti.

YÜZDE 70´TEN FAZLASI BORÇLU

Yakın tarihli bir ankete göre, İtalyanların yüzde 70´inden fazlası enerji faturalarını ödemekte zorlanıyor veya basitçe ödeyemiyor. Her on kişiden dokuzu, enerji için ödeme yapmak için harcamaları kısmayı planlıyor, bunu restoranlara, barlara, tatillere gitmeyi ve kıyafet almayı azaltarak yapmayı planlıyorlar.

 

 

 



Yaşargil Efsanesi

Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın

Türkiye

“YÜZYILIN CERRAHI” HAYATINI KAYBETTİ

Prof. Dr. Gazi Yaşargil hayatını kaybetti.

Türkiye

“MİLLİ UÇAK KAAN”ENDONEZYA YOLCUSU

Türkiye, Endonezya'ya KAAN uçağı ihraç edecek.

Teknoloji

Soykırım destekçisi Siyonist bakanlara 'canavarlık' yaptırımı! Ülkeye girişleri yasaklandı

Birleşik Krallık, Gazze'ye ilişkin ifadeleri sebebiyle İsrail'in aşırı sağcı Maliye ve Güvenlik bakanlarına yaptırım kararı aldı.

Dünya

Yaşargil Efsanesi

“YÜZYILIN CERRAHI” HAYATINI KAYBETTİ

“MİLLİ UÇAK KAAN”ENDONEZYA YOLCUSU

Soykırım destekçisi Siyonist bakanlara 'canavarlık' yaptırımı! Ülkeye girişleri yasaklandı

Trump'tan göstericilere hapis tehdidi! Toplu tutuklamalar başladı: Sokağa çıkma yasağı uygulanıyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde bilirkişi raporu tamamlandı: Mühendislerin dikkat çektiği altı tespit

İstanbul'un üç ilçesinde seçim tamamlandı: Gaziosmanpaşa Belediyesi AK Parti'ye geçti

Togg'un yeni sedan modeli yollarda! İşte tahmini satış fiyatı

Terörsüz Türkiye’ meselesi konuşuldu

BELARUS BAŞKONSOLOSU VAKFIMIZI ZİYARET ETTİ

GENÇLERDEN 19 MAYIS BULUŞMASI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun

Türk Mallarını Rumlaştırma Tuzağı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Trump'ın görüşmesi dünya basınında

Ukrayna'nın Kursk ısrarı: Ordu ikinci kez Rus topraklarında

Çin, Japonya, Güney Kore ve 10 ASEAN üyesi ülke, artan ticaret korumacılığına karşı ortak bildiri yayınladı

Bilim insanları elektrik ileten yeni bakteri türü keşfetti

Yapay zekâ sosyal etkileşim testini geçemedi

TEKNOFEST 10 milyon 688 bin kişiyi havacılık, uzay ve teknolojiyle buluşturdu

3 MAYIS TÜRKÇÜLER GÜNÜNÜ UNUTMADIK

MAVİ VATAN GÜNDEMDEN HİÇ DÜŞMEMELİ

GENÇLİK MERKEZİMİZ TİMSAL KARABEKİR’İ ZİYARET ETTİ

ABD, Suriye yönetimiyle normalleşme için ön koşullarını açıkladı: Yaptırımlar hafifletilebilir

Trump'a göre, Rusya'nın Ukrayna'yı ele geçirmemesi büyük bir taviz

Ticaret geriliminde 'toplantı muamması': Trump "görüştük" dedi, Çin reddetti

Tarife gerilimi küresel ekonomide resesyon endişelerini körükledi

İsrail ordusunda isyan büyüyor: 'Gazze’de ne kaldı ki hala bombalıyorsunuz?'

Gizli operasyon ifşa oldu: Esad, Suriye’den para ve gizli belgeleri böyle kaçırmış

Siyasette ‘ishâl-i fem’ salgını

Aliyev’den KKTC’ye destek: Her zaman yanlarındayız

Yükleniyor