• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Kazakistan, ´Bitcoin cenneti´ olma özelliğini kaybedebilir

Kazakistan, ´Bitcoin cenneti´ olma özelliğini kaybedebilir

Çin´in kripto para madenciliğini yasaklamasının ardından Bitcoin madencilerinin gözdesi haline gelen ve ´Bitcoin cenneti´ olarak anılmaya başlayan Kazakistan, ülkede yaşanan protesto olaylarının ardından bu sıfatını kaybetme tehlikesiyl

 

Çin´in kripto para madenciliğini yasaklamasının ardından Bitcoin madencilerinin gözdesi haline gelen ve ´Bitcoin cenneti´ olarak anılmaya başlayan Kazakistan, ülkede yaşanan protesto olaylarının ardından bu sıfatını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya.

Kazakistan´da akaryakıt fiyatlarına yapılan zamlar nedeniyle başlayan ve şiddet olaylarına dönüşen protesto gösterileri, bu ülkedeki kripto madencilerini ve kripto para piyasasını ciddi anlamda etkiledi.

Reuters´in haberine göre dünyanın ikinci büyük madencilik merkezindeki internet kesintileri, kripto para üretmek için kullanılan veri merkezlerini çevrimdışı duruma getirdiğinden Bitcoin´in küresel bilgi işlem gücünün yaklaşık yüzde 13 oranında düşmesine neden oldu.

Kazakistan´da yaşanan internet kesintilerinin ardından sıkılaştırma düzenlemeleri geleceğine dair endişeleri artan bazı büyük madenciler, ´küresel kripto transfer merkezi´ olarak tanımlanan bu ülkeden ayrılmak istiyor.

Kazakistan´daki ucuz enerjiden yararlanmak için operasyonlarını Çin´den Kazakistan´a taşıyan kripto para madencisi Vincent Liu, yaşanan olayların ardından operasyonlarını Kuzey Amerika veya Rusya´ya kaydırmayı düşünmeye başladığını söyledi.

Liu, 'İki veya üç yıl önce, istikrarlı siyasi ortam ve istikrarlı elektrik enerjisi nedeniyle Kazakistan´ı madencilik endüstrisinin cenneti olarak adlandırıyorduk. Ancak şimdi durum değerlendirmesi yapıyoruz. Sanırım operasyonların bir kısmını Kazakistan´da tutacağız ve bir kısmını başka ülkelere taşıyacağız' dedi

 

 

 



17° / 11.3°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor