Tarih: 27.02.2022 17:08

Küresel Sahteciliğin Ekonomik Boyutu

Facebook Twitter Linked-in

Analizimiz, dünya çapında kalpazanlık ve korsanlığın ölçeğinin büyük olduğunu, önceki tahminlerden bu yana büyüdüğünü ve bu büyümenin devam etmesinin beklendiğini gösteriyor.

Dört çeyreğin tamamında bu değerlere ilişkin tahminlerimiz aşağıdaki şekilde gösterilmektedir. Sahte ve korsan mallarda uluslararası ve yurtiçi ticaret değerinin 2013 yılında 710 - 917 Milyar Dolar olduğunu tahmin ediyoruz.

Buna ek olarak, 20153 yılında film, müzik ve yazılımlarda dijital korsanlığın küresel değerinin 213 Milyar Dolar olduğunu tahmin ediyoruz. Sahtecilik ve korsanlığın meşru ekonomik faaliyetin yerinden edilmesi üzerindeki etkileriyle ilişkili daha geniş ekonomik maliyetleri tahmin ettik.

Bu tahmin aynı zamanda mali kayıpların çıkarılması için bir başlangıç ​​noktası sağlar. Ayrıca kalpazanlığın ve korsanlığın Doğrudan Yabancı Yatırım (DYY) ve suç üzerindeki etkilerini de tahmin ettik.

Meşru ekonomik faaliyetin kalpazanlık ve korsanlıkla yer değiştirmesi yoluyla iş piyasası üzerinde önemli etkiler buluyoruz. 2013´te net iş kayıplarının küresel olarak 2 ila 2,6 milyon arasında olacağını tahmin ediyoruz ve 2022´ye kadar 4,2 ila 5,4 milyon net iş kaybı öngörüyoruz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —