Tarih: 01.12.2022 10:29

Küresel piyasalarda Powell rallisi

Facebook Twitter Linked-in

Fed Başkanı Jerome Powell'ın enflasyonla mücadele için daha fazla artışa işaret ederken, Aralık ayı başlarında sıkılaştırma hızında bir yavaşlama sinyali vermesiyle hisse senetleri genel olarak yükseldi. Tahvil faizleri dolarla birlikte düştü.

Fed Başkanı Jerome Powell'ın konuşması piyasalarda doping etkisi yarattı. S&P 500 iki ayın en yüksek seviyesine ulaştı ve Ağustos 2021'den bu yana en uzun aylık kazanç serisini kaydetti. Gösterge ayrıca 200 günlük hareketli ortalamayı da aştı: bazı analistler tarafından daha fazla kazancın habercisi olarak görülen bir eşik. Nasdaq 100 yaklaşık yüzde 4,5 yükseldi ve Dow Jones Sanayi Ortalaması, Eylül ayının en düşük seviyesinden yüzde 20 yükseldi.

Tahvil tacirleri, takas piyasalarının kilit gecelik faizin yüzde 5'in altına düşebileceğini öne sürmesiyle, Fed'in kıstasını ne kadar yükseltmesi gerektiğine dair beklentilerini geri çevirdi.

Powell'ın yorumları, Fed'in art arda 75 baz puanlık dört hamlesinin ardından Aralık ayında 50 baz puan artırması yönündeki beklentileri güçlendiriyor. Bununla birlikte, oranların yetkililerin Eylül ayında tahmin ettiğinden "biraz daha yüksek" bir seviyeye ulaşmasının muhtemel olduğunu da belirtti.
 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —