Tarih: 02.05.2017 21:54

Makedonya´da muhalefet, Cumhurbaşkanı İvanov´a ´suç işliyor olabilirsin´ uyarısında bulundu

Facebook Twitter Linked-in

 

Hırvat televizyonu HRT´ye demeç veren Caferi, 'Eğer Cumhurbaşkanı İvanov 10 gün içinde parlamentodaki çoğunluğa hükümeti kurma görevini vermezse, suç söz konusu olacak. İvanov, bunu gerçekleştirmekle yükümlü, zira anayasa ve kanunlarda böyle bir eylemsizliğe yer verilmiyor' dedi.

´CUMHURBAŞKANI´NIN GÖREVDEN ALINMASI İÇİN SÜREÇ BAŞLATILABİLİR´

Hükümet kurma görevinin verilmemesi halinde İvanov´a suçlama yöneltileceğini kaydeden Caferi, 'Aksi halde parlamento cumhurbaşkanın görevden alınması için bir süreç başlatabilir. Ancak bunun için parlamentonun üçte ikisinin desteği gerekiyor ve şu anda böyle bir desteğin ortaya çıkması söz konusu değil' ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Makedonya parlamentosunda perşembe günü yapılan oturumda İç Makedon Devrimci Örgütü-Makedonya´nın Ulusal Birliği Demokratik Partisi (VMRO-DPMNE) ile Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği (SDSM) öncülüğündeki taraflar arasında gerginlik yaşanmış, yeni meclis başkanının seçilmesine yönelik planlanan oturum ertelenmişti. 

Oturumun ertelenmesine rağmen mecliste çoğunluğu elinde bulunduran SDSM öncülüğündeki siyasi partiler, Talat Caferi´yi Meclis Başkanı seçmişti. VMRO-DPMNE yanlıları bunun üzerine meclis önünde toplanırken, yüzleri maskeli bir grup da binaya girerek bazı milletvekilleri ve basın mensuplarını rehin alıp darp etmişti.

Aralarında milletvekili, polis ve basın mensuplarının da bulunduğu 100´e yakın kişi yaralanırken, olaya karıştıkları iddiasıyla 8 kişi gözaltına alındı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —