• BIST 100

    10171,09%-0,02
  • DOLAR

    32,29% 0,11
  • EURO

    35,00% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2450,83% 0,20
  • Ç. ALTIN

    3912,88% 0,00

McCain: Rusya, fahiş siyasi hırsların peşinden gidiyor

McCain: Rusya, fahiş siyasi hırsların peşinden gidiyor

Rusya´ya yönelik mesnetsiz eleştirilerini sürdüren ABD´li Cumhuriyetçi Senatör John McCain, Rusya´nın tüm dünya için tehlike oluşturduğunu öne sürdü.

 

 
Arizona Republic´e konuşan ABD´li Cumhuriyetçi Senatör John McCain, Rusya´nın dünyanın tamamı için tehlikeli olduğunu iddia ederek, Moskova yönetimini fahiş siyasi hırsların peşinde olmakla suçladı. 

McCain, 'IŞİD gibi terör örgütleri sürekli bir tehdit oluşturuyor ve gelecekte de saldırılar düzenlemeye devam edecekler. Ancak bu örgütler, dünyayı yönetme arzularını gerçekleştirmek için Rusya´nın sahip olduğu askeri imkan ve kabiliyetlere, teknolojilere ve hedeflere sahip değil' dedi.

´RUSYA, ÖZGÜR DÜNYANIN DOSTU DEĞİL´ 

Rusya´nın özgür dünyanın dostu olmadığını da iddia eden McCain, Moskova yönetimini bir kez daha ABD ve Fransa´daki seçimlere müdahale etme suçlaması yöneltti.

´RUSYA SORUŞTURMASI TRUMP´A KARŞI DEĞİL´

McCain, ABD Başkanı Donald Trump´ın, Rusya iddialarıyla ilgili soruşturmanın kendisini hedef aldığını düşünmesine de yanıt verdi.

Soruşturmanın Trump´a yönelik bir cadı avı olmadığını savunan senatör, bunun ABD ve ulusal güvenlikle ilgili olduğunun altını çizdi. 

´PUTİN´İN BİR SONRAKİ ADIMINA HAZIR OLMAK İÇİN SORUŞTURMALAR DESTEKLENMELİ´

McCain, Trump´ın soruşturmaları daha yüksek sesle desteklemesi gerektiğini de kaydederek, 'Ancak bu şekilde mücadele edebiliriz. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´in bir sonraki adımına ancak bu şekilde hazır olabiliriz' ifadelerini kullandı.



17.4° / 11.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor