Tarih: 28.11.2021 23:14

Merkel, Rusya´nın Ukrayna´ya yönelik saldırganlığının AB yaptırımlarına yol açması gerektiğini söyledi

Facebook Twitter Linked-in

 

Merkel , Perşembe günü hem Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelenskiy hem de Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki ile görüştü.

Sözcüsü Steffen Seibert, Zelenskiy ile yaptığı görüşmede, giden Alman lider desteğini dile getirdi ve Ukrayna´nın bağımsızlığını baltalamaya yönelik herhangi bir girişimin “sonuçsuz kalmayacağını”, ancak durumu etkisiz hale getirmenin her zaman tercih edilen seçenek olması gerektiğini belirtti.

Merkel, Berlin´de Morawiecki ile yaptığı görüşmede, AB´nin Belarus´un göçmenleri Polonya´ya karşı “silahlaştırması” ve Rusya´nın Ukrayna sınırına yakın bölgelere asker göndermesi konularında birleşmesi gerektiğini söyledi.

 

AB, Minsk´i göçmenleri ülkeye uçurmak ve batılı komşularını ve tüm bloğu istikrarsızlaştırmak amacıyla AB sınırlarının ötesine göndermekle suçluyor. Lukashenko durumun böyle olduğunu reddediyor.

Merkel, Polonya´nın sınırda daha fazla tırmanmayı önlemek için mümkün olan her şeyi yaptığını düşündüğünü söylerken, her iki taraftaki göçmenlerin karşılaştığı zorlu koşullar hakkında endişelerini dile getirdi.

Merkel, 'Belarus´taki insanlara insancıl bir şekilde bakılmasıyla ilgileniyoruz' dedi. 'Sınırın Polonya tarafındaki insani durumu da görüştük.'

 

(REUTERS ile FRANSA 24)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —