Tarih: 10.12.2021 02:22

Miçotakis: İsrail ile İlişkilerimiz Hiç Bu Kadar İyi Olmamıştı

Facebook Twitter Linked-in

 

Başbakan, üç ülke arasındaki stratejik ittifaka atıfta bulundu. Pandemi hakkında konuşurken, aşıları artırma ve mümkün olduğunca çok kişiye destekleyici aşılar yapma çabalarına devam edilmesi gerektiğini vurguladı.

Miçotakis, iklim değişikliği konusunu tartışma fırsatı bulacaklarını belirterek, çevre korumanın Yunanistan için çok önemli bir konu olduğunu da sözlerine ekledi. Bu bağlamda, yaz aylarında Yunanistan´da çıkan mega yangınların söndürülmesinde sağladıkları yardım için İsrail ve Kıbrıs liderlerine teşekkür etti.

Ayrıca enerji konularını tartışacaklarını ve EastMed gaz forumunun bir işbirliği mekanizması olarak önemine değindi.

Üç lider ayrıca, ABD´nin katılımıyla 3+1 planının öneminin yanı sıra gelecekteki işbirliklerini ilgilendiren bir Ortak Deklarasyon´u da kabul edecek. Üçlü gündem aynı zamanda enerji, yenilenebilir enerji kaynakları ve sivil savunma konularında işbirliğini de içerecek.

 

Acil durumlara hazırlık ve müdahale alanındaki işbirliğimizi güçlendirme taahhüdümüzü yeniliyoruz. Buna göre, bu konularda bir çalışma grubunu yeniden başlatmaya karar verdik.

AB-İsrail ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik kararlı taahhüdümüzü yineliyoruz. AB-İsrail Ortaklık Anlaşması ve AB-İsrail Ortaklık Konseyi´nin derhal toplanması çerçevesinde işbirliğini geliştirme ihtiyacının altını çiziyoruz.

Bölgemizde devam eden çalkantı, zorluklar yaratan ve ancak çok taraflı, çok yönlü eylemlerle karşılanabilecek eşi görülmemiş göç akışlarını tetikledi.

Üçlü işbirliğimizin gerekliliğine inanıyoruz ve tam potansiyelini gerçekleştirmek, ülkelerimiz ve halkımızın ve daha geniş bölgenin yararına olmak için yakın bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz.

Üç lider, bir sonraki üçlü Zirvenin 2022´nin ikinci yarısında GKRY´de yapılması konusunda anlaştılar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —