Tarih: 03.02.2022 14:09

Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu Nobel Barış Ödülüne aday gösterildi

Facebook Twitter Linked-in

Polonya, Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu´nu 2022 Nobel Barış Ödülü için aday gösterdi. QHA´ya konuşan Polonyalı insan hakları savunucusu Piotr Hlebowicz,  Kırımoğlu´nun Polonya Parlamentosunun Alt Meclisi (Sejm) Başkan Yardımcısı Malgorzata Gosiewska tarafından Nobel Barış Ödülü aday gösterildiğini aktardı.

2022 Nobel Barış Ödülü´ne aday gösterilenler arasında İngiliz doğa tarihçisi David Attenborough, Dünya Sağlık Örgütü ve Belaruslu muhalif lider Svetlana Tihanovskaya da yer alıyor. Nobel Barış Ödülü adayları arasında Tuvalu´nun Dışişleri Bakanı Simon Kofe ve Papa Francis´in de yer aldığı açıklandı.

2011 yılında, Ukrayna, Polonya, Macaristan, Romanya, Rusya, Türkiye ve ABD´den 17 profesör ve Ukrayna, Kanada ve Avrupa Birliği Parlamentosundan 3 milletvekili Kırımoğlu´na Nobel Barış Ödülü verilmesi için başvuru yaptı. O dönemde söz konusu başvuru, Almanya´daki Tehdit Altındaki Halklar Örgütünün (Gesellschaft für bedrohte Völker) girişimiyle yapıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —