Tarih: 05.08.2021 12:42

Pentagon, Ukrayna ordusunu güçlendirmeye devam etmeyi planlıyor

Facebook Twitter Linked-in

 

ABD Savunma Bakanlığı´nın (Pentagon) Güney ve Orta Avrupa´dan sorumlu Direktörü Buland, Washington´un Ukrayna ordusunun potansiyelini güçlendirmeye ve Gürcistan´ın askeri alanını modernize etmeye yönelik çabalarını sürdüreceğini belirtti.

Atlantik Konseyi´nin video konferansına katılan Pentagon Güney ve Orta Avrupa Direktörü Alton Buland, Washington´un Ukrayna ordusunun potansiyelini güçlendirmeye ve Gürcistan´ın askeri alanını modernize etmeye yönelik çabalarını sürdüreceğini ifade etti.

Buland, “Daha etkili olması için Ukrayna Silahlı Kuvvetleri´nin ülkeyi savunma kapasitesini geliştirmeye ve savunma sektörü reformlarının uygulanmasına yönelik çabalarımızı sürdüreceğiz. Gürcistan´ın askeri alanını modernize etmeye yönelik çabalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Brüksel´deki NATO zirvesinde liderlerin, Ukrayna ve Gürcistan´ın muhtemel üyeliğine ilişkin 2008 zirvesinin ardından yapılan açıklamayı yinelediklerine dikkat çeken Buland, “Tüm müttefiklerimizi Ukrayna ve Gürcistan´a desteği artırmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

Daha önce bildirildiği üzere Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ABD lideri Joe Biden ile yapacağı görüşmede Washington´dan askeri yardımı ve savunmaya yönelik teslimatlarını artırmasını istemeyi planlıyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —