• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Petrolde arz kesintisi kavga çıkardı! Suudi Arabistan´dan ABD´nin açıklamalarına tepki

Petrolde arz kesintisi kavga çıkardı! Suudi Arabistan´dan ABD´nin açıklamalarına tepki

Suudi Arabistan, ABD´nin OPEC+ kararlarına ilişkin değerlendirmelerine tepki gösterdi. Petrol fiyatlarındaki 10 dolara yakın dalgalanma, başta enflasyon problemi ile mücadele eden ABD için ciddi sorun teşkil ederken Rusya´dan ise kararı öven

 

Suudi Arabistan, ABD´nin OPEC+ kararlarına ilişkin değerlendirmelerine tepki gösterdi. Petrol fiyatlarındaki 10 dolara yakın dalgalanma, başta enflasyon problemi ile mücadele eden ABD için ciddi sorun teşkil ederken Rusya´dan ise kararı öven açıklamalar gelmişti.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı, ABD´nin OPEC+ kararlarına ilişkin yaptığı değerlendirmelere ilişkin “piyasa istikrarı”na dikkat çekti.

SUUDİ ARABİSTAN: KARAR EKONOMİK

Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Farnan Al-Suud, OPEC+ kararının tamamen ekonomik olduğunu ve kararın üyelerin oybirliği ile alındığını söyleyerek 'OPEC+ üyeleri sorumlu şekilde hareket ettiler ve uygun kararı aldılar. Üyeler, piyasa istikrarını, üreticiler ve tüketicilerin çıkarlarının korunmasını amaçladılar' dedi.

OPEC+ grubunun enerji ve petrol bakanları, Avusturya´nın başkenti Viyana´da 5 Ekim´de düzenlenen toplantıda, günlük petrol üretimini kasımdan itibaren 2 milyon varil azaltma kararı almıştı. Kararın ardından petrol fiyatları 10 dolara yakın miktarda yükseldi.

ABD: İLİŞKİLER GÖZDEN GEÇİRİLECEK

/resimler/2022-10/12/1034119716796.jpg

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü John Kirby, ABD Başkanı Joe Biden´ın, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun günlük petrol üretimini kasımdan itibaren 2 milyon varil azaltma kararının ardından Suudi Arabistan ile ilişkileri yeniden gözden geçirdiğini söyledi.

Kirby, 'Biden, Suudi Arabistan ile ilişkilerin yeniden değerlendirilmesi konusunda çok açık oldu. OPEC kararının ardından şu anda bu değerlendirmeyi yapıyor.' dedi.

RUSYA KARARDAN MEMNUN

Öte yandan karara ilişin Rusya Devlet Başkanı Putin ise açıklamasında “OPEC+ kararı hiçbir devlete karşı almadı” demişti.

 

 

 



19.1° / 12.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor