• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Piyasalar, ekonomi, Fed... JPMorgan CEO´su Dimon´dan bir karamsar tablo daha!

Piyasalar, ekonomi, Fed... JPMorgan CEO´su Dimon´dan bir karamsar tablo daha!

JPMorgan CEO´su Jamie Dimon finansal piyasalara ilişkin karamsar bir öngörü daha ortaya koydu… Dev yatırım bankasının başındaki isim, hisse senedi piyasasının bir resesyonda yüzde 30 daha düşeceğini belirtirken para politikaları hamlel

 

JPMorgan CEO´su Jamie Dimon finansal piyasalara ilişkin karamsar bir öngörü daha ortaya koydu… Dev yatırım bankasının başındaki isim, hisse senedi piyasasının bir resesyonda yüzde 30 daha düşeceğini belirtirken para politikaları hamleleri sonrasında ise yumuşak inişin zor olduğunu söyledi.

Küresel finansta durgunluk korkuları artıyor ve yatırımcılardan gelen uyarılar her geçen gün şiddetleniyor. Son olarak JPMorgan CEO´su Jamie Dimon´un fırtına ve felaket uyarılarına bir yenisi daha eklendi.

Pazartesi günü altı ila dokuz ay içinde bir durgunluk gördüğünü söyleyen Dimon, Washington DC´de düzenlenen bir konferansta da ABD ekonomisinde yumuşak bir inişi beklemediğini söyledi.

Dimon, 'Yumuşak bir iniş olabilir mi bilmiyorum, sanmıyorum ama olabilir. Zor bir durgunlukta, piyasanın yüzde 20 ila yüzde 30 daha düşmesini bekleyebilirsiniz' ifadelerini kullanırken Fed´in bu yıl beş kez faiz oranlarını artırdığını hatırlattı.

Yine de Başkanı Jerome Powell´a 'tam bir inanç ve güvene' sahip olduğunu vurgulayan Dimon, yüzde 4 yüzde 4,5 seviyelerinin üzerinde bir faiz oranının gerektiğini söyledi.

DIMON: FIRTINA BULUTLARI YOĞUNLAŞIYOR

JPMorgan CEO´su, hafta başında Fed´in gelecek yıla girmesi beklenen faiz artırımlarına, pandeminin kalıcı etkilerine ve Ukrayna´daki savaşın etkilerine değinerek 'Fırtına bulutlarından bir kasırgaya” doğru endişe duyduğunu söylemişti.

Dimon, ABD ekonomisinin yumuşak bir iniş yaşamasının muhtemel olmadığı ve bu noktada bir resesyondan kaçınamayacağını vurguladı.

 

 

 



17° / 12.6°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor