• BIST 100

    10005,32%0,90
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68

PKK´nın Sincar Provokasyonuna Tepki

PKK´nın Sincar Provokasyonuna Tepki

PKK´nın sincar sınırları içinde bulunan Irak hükümeti bağlı kurumları kapatmasıyla ilgili bölgede yaşayan Ezidiler bir açıklama yaptı.

Ezidi Evi başkanı imzalı açıklamada 'Ezidi Evi olarak PKK´nın Sincar´daki resmi kurumları kapatma kararını reddediyoruz.' denildi. Kararın kabul edilemez olduğu belirtilen açıklamada yasa dışı güçlerin aldığı bu karar bölge halkının çıkarlarına hizmet etmediği vurgulandı. 

Bölge halkına yönelik artan PKK baskısının ve şiddetinin hukuki ve insan haklarına sığmadığını ifade eden bölge sakinleri terör örgütülerinin bölgedeki huzur, istikrar ve barış ortamını yoğun şekilde bozduğunu vurgulamaktadır. 

Diğer yandan PKK, Sincar´daki Arap Aşiretleri sözcüsü Şeyh Ahmet El Huveyt; PKK´nın Sincar´daki halktan haraçlar aldığı ve çeşitli köylerde baskı kullanarak özellikle şiddet ve işkencelere neden olduğunu belirtmiştir. El Huveyti, PKK militanlarının 2 çobanı alı koyarak onlara işkence yaptığını ve hayvanlarına ateş açtığını da belirterek PKK şiddetinin bölge halkı üzerindeki etkilerini anlattı. 

Son olarak ise; El Huveyt; bölgedeki ticaret yapan ve hayvancılıkla uğraşan insanların PKK´ya vergi vermemek istediğini bildirdi.



17.1° / 12.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor