Tarih: 04.06.2015 14:25

Profesör Sachs: Dünya liderlerinin gezegeni kurtarmak için 6 ayı var

Facebook Twitter Linked-in

 

Independent`in haberine göre, Sachs, 'Önümüzdeki altı ayda gerçekleşecek bir dizi görüşme sırasında dünya hükümetleri tarafından alınacak kararlar, gezegenimizin geleceğinin güvenliğini sağlamada belirleyici öneme sahip olacak' dedi.

Vakit kaybetmeden `doğru kararlar` alınması gerektiğini kaydeden profesör, yoksullukla mücadele ve çevreyi koruma konusunda eylem planı oluşturulması için önemli olarak gördüğü bir dizi toplantıyı açıkladı. Bunlar, Addis Ababa`daki 'Kalkınma Finansmanı' (Financing For Development) toplantısı, New York`taki yeni Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri`nin (Sustainable Development Goals) belirleneceği toplantı ve Paris`teki BM`nin İklim Değişikliği Konferansı.

Sachs, 'Amaç, sadece sorunlu ve yoksul yerleri tartışmak değil, hepimizin yaşamını iyileştirmek için bir yol bulmaya çalışmak' dedi.

Dünya genelindeki sağlıksız gıda sorununa da değinen uzman, bazı durumlarda 'basit önerilerin ötesine gidilmesi' ve tehlikeli gıdalar için vergilerin yükseltilmesi gerektiği görüşünü dile getirdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —