Putin´den Tacikistan Devlet Başkanı´na: Afganistan sınırında desteğe hazırız

Putin´den Tacikistan Devlet Başkanı´na: Afganistan sınırında desteğe hazırız

Kremlin´den yapılan açıklamada, Rusya lideri Vladimir Putin´in Tacik mevkidaşı İmamali Rahman ile yaptığı görüşmede Afganistan sınırındaki durum ile ilgili Tacikistan´a gerekli desteği vermeye hazır olduğunu teyit ettiği belirtildi.

 

Kremlin´den yapılan açıklamada, Rusya lideri Vladimir Putin´in Tacik mevkidaşı İmamali Rahman ile yaptığı görüşmede Afganistan sınırındaki durum ile ilgili Tacikistan´a gerekli desteği vermeye hazır olduğunu teyit ettiği belirtildi.

Açıklamaya göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman ile yaptığı görüşmede Afganistan´daki gerilim bağlamında hem ikili olarak hem de Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü (KGAÖ) çerçevesinde Tacikistan´a gerekli desteği sağlamaya hazır olduğunu teyit etti.

Açıklamada, “Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman arasında telefon görüşmesi gerçekleşti. Sınır bölgesi de dahil olmak üzere Afganistan topraklarındaki silahlı çatışmanın tırmanışa geçmesinin neden olduğu Tacik-Afgan sınırındaki karmaşık durum ayrıntılı olarak ele alındı” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, “Vladimir Putin, Tacikistan´a hem ikili hem de Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü çerçevesinde gerekli desteği sağlamaya hazır olduğunu yineledi” denilirken, liderlerin ayrıca ikili stratejik ortaklık ve ittifak ilişkilerini ileride güçlendirme eğilimini ifade ettikleri, temasların çeşitli düzeylerde devam etmesini kararlaştırdıkları vurgulandı.

Afganistan Ulusal Güvenlik Danışmanı Hamdullah Mohib, daha önce Sputnik´e verdiği demeçte Taliban´ın bir dizi bölgeyi ele geçirdiği ve ilerlemeye devam ettiği ülkenin kuzeyindeki durumun çok ciddi olduğunu, ancak durumun Kabil´in kontrolden çıkmayacağını umduğunu söylemişti.

Mohib, Afgan hükümet güçlerinin Taliban tarafından ele geçirilen kuzey bölgelerde karşı saldırılar planladığını da sözlerine eklemişti.

Tacikistan Devlet Ulusal Güvenlik Komitesi´nden bir yetkili ise, Sputnik´e demecinde Taliban´ın şu an itibarıyla sınırın yüzde 70´inden fazlasını kontrol ettiklerini ifade etmişti.

 

 



Türk Milliyetçileri Türk Kültür Kampı’nda Buluştu

TTA Grup tarafından düzenlenen “Türk Kültür Kampı,” 30–31 Ağustos 2025 tarihlerinde, doğanın ve tarihin iç içe geçtiği Pursaklar’daki Karaköy Mesire Alanı’nda gerçekleştirildi.

Türkiye

Rusya - Ukrayna Savaşında Macron'un Umudu Türk Askeri! Türkiye 3. Dünya Savaşını Nasıl Önledi?

ASAM Başkanı Eray Güçlüer Sabah Youtube kanalında Esra Aydoğdu’nun sorularını cevapladı.

Dünya

Ve Gazze ve vicdan ve merhamet…

Dünyada yeni ve onurlu bir dalga yükseliyor: Siyonizm karşıtlığı…

İNSANIN SIRRI” NEDİR?

Avrasya Bir Vakfımız ve Gençlik Merkezimiz tarafından düzenlenen “İnsanın Sırrı” başlıklı Divan Sohbetimiz geniş katılımlı bir davetli topluluğu ile gerçekleştirildi.

Türkiye

Türk Milliyetçileri Türk Kültür Kampı’nda Buluştu

Rusya - Ukrayna Savaşında Macron'un Umudu Türk Askeri! Türkiye 3. Dünya Savaşını Nasıl Önledi?

Ve Gazze ve vicdan ve merhamet…

İNSANIN SIRRI” NEDİR?

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Kıbrıs Türkü yalnız değildir, bu yolculukta her zaman Türkiye Cumhuriyeti yanımızdadır

Gazze'de son 24 saatte 18 kişi açlıktan hayatını kaybetti

Milli platformlara güç katan yeni sistemler IDEF 2025'te görücüye çıkacak

Sakarya'da çıkan orman yangınına müdahale sürüyor

KINAMA BİLDİRİSİ

Yaşargil Efsanesi

“YÜZYILIN CERRAHI” HAYATINI KAYBETTİ

“MİLLİ UÇAK KAAN”ENDONEZYA YOLCUSU

Soykırım destekçisi Siyonist bakanlara 'canavarlık' yaptırımı! Ülkeye girişleri yasaklandı

Trump'tan göstericilere hapis tehdidi! Toplu tutuklamalar başladı: Sokağa çıkma yasağı uygulanıyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde bilirkişi raporu tamamlandı: Mühendislerin dikkat çektiği altı tespit

İstanbul'un üç ilçesinde seçim tamamlandı: Gaziosmanpaşa Belediyesi AK Parti'ye geçti

Togg'un yeni sedan modeli yollarda! İşte tahmini satış fiyatı

Terörsüz Türkiye’ meselesi konuşuldu

BELARUS BAŞKONSOLOSU VAKFIMIZI ZİYARET ETTİ

GENÇLERDEN 19 MAYIS BULUŞMASI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun

Türk Mallarını Rumlaştırma Tuzağı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Trump'ın görüşmesi dünya basınında

Ukrayna'nın Kursk ısrarı: Ordu ikinci kez Rus topraklarında

Çin, Japonya, Güney Kore ve 10 ASEAN üyesi ülke, artan ticaret korumacılığına karşı ortak bildiri yayınladı

Bilim insanları elektrik ileten yeni bakteri türü keşfetti

Yapay zekâ sosyal etkileşim testini geçemedi

TEKNOFEST 10 milyon 688 bin kişiyi havacılık, uzay ve teknolojiyle buluşturdu

3 MAYIS TÜRKÇÜLER GÜNÜNÜ UNUTMADIK

MAVİ VATAN GÜNDEMDEN HİÇ DÜŞMEMELİ

Yükleniyor