Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Tahıl Anlaşması'yla ilgili "Tahıl fiyatları arttıkça rus şirketleri daha fazla kar elde edecek" dedi. Türkiye'ye gaz merkezi projesinin de hala gündemde olduğunu dile getiren Putin, çarşamba günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüşeceklerini söyledi.
Rusya lideri Vladimir Putin, Afrika Zirvesi'nin ardından kameraların karşısına geçti.
Ukrayna ile savaş konusuna değinen Putin, Ukrayna ordusunun saldırı halindeyken ateşkes uygulamanın zor olduğunu söyledi. Putin, Ukrayna ile görüşmeleri reddetmediklerini, Afrika'nın Ukrayna ile ilgili barış girişimlerinin ateşkes için bir temel olabileceğini dile getirdi.
Putin, Ukrayna'nın 4 Hazı̇ran'dan bu yana 415 tank ve bin 300 zırhlı araç kaybettiğini de sözlerine ekledi.
TAHIL ANLAŞMASI UZAYACAK MI?
Putı̇n, Karadenı̇z Tahıl Anlaşması'ndan çekilmeleri sayesı̇nde, tahıl fiyatları arttıkça rus şı̇rketlerı̇n daha fazla kar elde edeceğini söyledi.
Putin konuşmasının devamında "Tahılımızın ücretsı̇z teslı̇matı sayesı̇nde elde edeceğı̇mı̇z karı en yoksul ülkelerle paylaşacağız" dedi.
TÜRKİYE'YE GAZ MERKEZİ
Türkiye'ye gaz merkezı̇ projesinin hala gündemde olduğunu söyleyen Putin, "Türkı̇ye'de gaz satışı ı̇çı̇n elektronı̇k platform kurmak ı̇stı̇yoruz, orada gaz depolamak ı̇stemı̇yoruz" dedi.
ERDOĞAN-PUTİN GÖRÜŞMESİ
Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesi gerçekleştireceklerini ifade eden Putin, Erdoğan'la yüz yüze görüşmenin Rusya'da mı yoksa Türkiye'de mi yapılacağıyla ilgili henüz karar verilmediğini belirtti.
umhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya ile savunma sanayine ilişkin, "Önümüzdeki dönemde kazan-kazan ilkesinden hareketle bu alanda atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz." dedi.
Venezuela İçişleri Bakanı Diosdado Cabello, ABD'nin, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu alıkoymasıyla sonuçlanan Venezuela'ya askeri müdahalesinde, ölenlerin sayısının 100'e çıktığını bildirdi.
Dünya2025 yılında iklim değişikliğini aşırı hava olayları ve kuraklıkla sonuna kadar hissettik.
ÇevreABD Başkanı Donald Trump, Venezuela'da kontrolün kendilerinde olduğunu savunarak, "Ülkedeki her şeyi biz yöneteceğiz ve ülkeyi düzelteceğiz. Daha sonra seçimler doğru zamanda yapılacaktır." dedi.
Dünya